3D printmarkt

Formnext Fusion: AI kiest jouw vijf beste speeddates

Niemand hoeft over een week naar Frankfurt te reizen. Formnext gaat dit jaar door als Formnext Connect. Een internet verbinding en een browser zijn voldoende om te tinderen met de AM community. Algoritmen selecteren 5 andere deelnemers die de beste match hebben met jouw persoonlijke interesses en met elk kun je 5 minuten speeddaten. Online, met beeld.


Formnext Connect is in elk geval een pak kleiner dan vorig jaar, toen de beurs in een keer doorgroeide naar vier hallen. Dit jaar kun je digitaal in contact komen met 165 exposanten. Opvallende afwezigen zijn de exposanten uit China, dit jaar eigenlijk het gastland van de beurs. Zes nemen er deel. Dat zijn er net zoveel als uit Nederland:  AM-Flow, Mimaki Europe, CEAD, atum3D, Additive Industries en Brightlands Materialise Center. En twee exposanten uit België zijn volgende week online: Twikit en Materialise. De 165 exposanten presenteren zich digitaal. Vorig jaar waren de Lage Landen nog goed voor 39 exposanten.

Twikit is ook bij de online versie van de partij.

Algoritmen zoeken jouw vijf beste matches

Het spannendste onderdeeel van Formnext Connect is misschien wel Formnext Fusion: business speed daten op basis van Kunstmatige Intelligentie. Dit onderdeel start al 3 november, zodat je voor de week erna vervolg gesprekken kunt plannen. Wie zich registreert en zijn profiel goed invult, kan de Formnext Fusion module aan zijn agenda toevoegen. Je ziet dan de andere deelnemers en kan meetings hiermee arrangeren. De algoritmen onthouden de keuze en genereren op basis hiervan een lijst met 5 speeddates van elk 5 minuten die het beste aansluiten bij jouw interesses. Je wordt automatisch gewaarschuwd als de ontmoeting bijna is afgelopen.

Kunstmatige Intelligentie zoekt de vijf beste matches om mee te speed daten. (Foto Formnext)

Digitaal support programma

Het zal vooral het digitale supportprogramma zijn dat dit jaar deelnemers naar Formnext Connect trekt. Zo zullen er op main stage panel discussies plaatsvinden, live interviews met experts en round tables. Er zullen ook paneldiscussies plaatsvinden rond specifieke marktsegmenten, zoals automobiel-, luchtvaart-, medische- en machinebouwindustrie. Er is een speciaal symposium over additive manufacturing in de bouw, de genomineerde inzendingen voor de purmundus challenge worden gepresenteerd en de vijf winnaars van de Start-up Challenge doen virtueel mee.

De TCT Conference @Formnext Connect is dit jaar gratis toegankelijk. De conferentie vindt 11 en 12 november plaats. Bij het aanmelden die je een code waarmee je gratis toegang krijgt.

Foto: CEAD is een van de AM bedrijven uit de Benelux die ook dit jaar meedoet met Formnext Connect.

Back to top button