3D printmarkt

Formnext 2021 live, maar ook virtueel

Je kunt alvast de koffers gaan pakken. Of je bandbreedte thuis of op kantoor vastleggen. Formnext 2021 wordt, zoals het nu uitziet, een live event gecombineerd met een virtuele component. Een hybride concept.


Hybride beurzen, dat is de toekomst, zo zei de hoogste baas van Messe Frankfurt vorige week nog in een podcast van de VDW. Met Formnext voegt men de daad bij het woord. “Digitale elementen kunnen Formnext absoluut complementeren”, zegt Sacha F. Wenzler, Vice President bij Mesago Messe Frankfurt. Maar, zo voegt hij er aan toe, een digitaal evenement kan de fysieke beurs nooit vervangen. Daarom vindt Formnext 2021 weer plaats zoals twee jaar geleden, in de nieuwe hallen aan de westzijde van de beurs.

Beursorganisatie rekent erop dat meeste reisrestricties eind dit jaar zijn opgeheven

Het Flam3D collectief op de Formnext in 2018. Krijgen we dit jaar weer een fysieke beurs?

Veel tijd om na te denken voor exposanten

Het beursteam van Formnext rekent dat wereldwijd mensen gaandeweg dit jaar steeds meer mogelijkheden krijgen om te reizen, met name door de test- en vaccinatieprogramma’s. De onzekerheid in beurzenland is echter nog niet verdwenen. Daarom heeft de beursorganisator de voorwaarden voor exposanten aangepast. Exposanten kunnen tot eind juni gratis annuleren. Daarnaast zit er een turn key oplossing in, complete stands. Dat moet de stap voor bedrijven om zich aan te melden eenvoudiger maken omdat ze weinig nog zelf moeten plannen. Italië is dit jaar partnerland.

Digitale counterpart twee weken later

Wie niet naar Frankfurt reist, kan twee weken na de fysieke beurs op 30 november en 1 december deelnemen aan Formnext Digital Days. Dat zal de digitale tegenhanger worden van de fysieke beurs waar de persoonlijke ontmoetingen centraal staan.

Formnext 2021 vindt plaats van 16 – 19 november 2021 in Frankfurt. Bedrijven uit Vlaanderen en Nederland die zich willen presenteren, kunnen tegen nog betere condities meedoen als ze zich aanmelden voor het collectief van Flam3D. Leden van het 3D printplatform kunnen op extra korting rekenen. Meer informatie hierover vind je op de website van Flam3D.

Back to top button