3D printmarkt

Collins Aerospace bestelt al tweede NXG XII 600  

Nikon SLM Solutions evert tweede groot AM-systeem in korte tijd

De Amerikaanse luchtvaarttoeleverancier Collins Aerospace heeft een tweede NXG XII 600 metaalpinter van Nikon SLM Solutions gekocht. De vestiging in Iowa waar de machine wordt geïnstalleerd, produceert onder andere nozzles voor in de vliegtuigmotoren van zowel civiele als militaire vliegtuigen.  Het Additive Manufacturing Center van Collins Aerospace in West des Moines werd pas afgelopen jaar geopend, na een investering van in totaal $14 miljoen. Daar staat de eerste NXG XII 600 van het bedrijf.  


Een van de negen 

Collins Aerospace is een van de negen Amerikaanse bedrijven die het National Aerospace and Defense Contractors Accreditation Program (NADCAP) certification for Additive Manufacturing hebben ontvangen. Met het nieuwe AM-systeem kan de toeleverancier de productie en het materiaalaanbod richting klanten vergroten. 


Waarom 3D metaalprinten 

“Additive manufacturing heeft het potentieel om ons te helpen gewicht, complexiteit, doorlooptijd en kosten te verminderen in de onderdelen die we leveren, en deze uitbreiding is een investering in ons bedrijf om deze voordelen aan onze klanten te kunnen leveren.” zo zei Renee Begley, locatiemanager in West Des Moines voor Collins Aerospace bij de opening van de nieuwbouw van het AM center, verleden jaar zomer. De NXG XII 600 heeft een bouwvolume van 600 bij 600 bij 600 mm en beschikt over 20 lasers. 


Collins Aerospace is onderdeel van RTX, ‘s werelds grootste luchtvaart- en defensieconcern met zo’n 80.000 medewerkers.  


Nikon SLM Solutions is in maart een van de deelnemers aan het Themaplein Additive Manufacturing op de TechniShow. Gibas Numeriek, de vertegenwoordiger in de Benelux, laat dan onder andere onderdelen zien die op de NXG XII 600 zijn geprint.  

Back to top button