3D print experts

Bart Leferink benoemd tot VP of Sales EMEA bij SLM Solutions

SLM Solutions heeft Bart Leferink aangesteld als Vice President of Sales voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat heeft de Duitse producent van 3D metaalprinters bekend gemaakt.

Bart Leferink heeft de afgelopen jaren een ruime ervaring opgedaan in de AM-industrie, zowel aan de kant van 3D printen met polymeren als met metaal. Om met dat laatste te beginnen: hij heeft bij Additive Industries het wereldwijde verkoopkanaal mee ingericht en vormgegeven. Daarvoor heeft hij als Channel Director bij Prodways gewerkt, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor EMEA alsook Pacific Asia en Latijns-Amerika. Het afgelopen anderhalf jaar heeft Bart Leferink als VP EMEA de Intamsys organisatie in Europa opgezet.

Bart Leferink (Foto SLM Solutions)

Ontwikkelingen bij SLM Solutions

SLM Solutions heeft het laatste jaar een aantal belangrijke stappen gezet om weer op het groeipad te komen. Tijdens de digitale editie van Formnext werd de nieuwe generatie 3D metaalprinter officieel gelanceerd, met liefst12 lasers voor meer productiviteit. Begin dit jaar is een principeovereenkomst met een Europese OEM’er getekend voor de aankoop van vijf stuks van deze NXG XII 600. En eind juni is de Free Float technologie gepresenteerd. Deze unieke vectortechnologie voor een betere beheersing van het thermisch gedrag tijdens het 3D printen, zorgt ervoor dat veel minder support nodig is zodat de netto printtijd aanzienlijk vermindert en tegelijk de kwaliteit van de onderdelen verbetert. Dit is vooral het geval bij overhangende delen, die nu kunnen zweven en geen ondersteuning meer nodig hebben. SLM Solutions biedt de technologie aan als software abonnement. De basisversie is gratis voor gebruikers van 3D metaalprinters van SLM Solutions.

Back to top button