Technology

Intamsys plaatst eerste hoog temperatuur 3D printer bij Duits onderzoekinstituut

De Chinese fabrikant van hoog temperatuur 3D printer Intamsys gaat nog dit jaar de eerste FUNMAT PRO 610 HT installeren bij een Duits onderzoekinstituut. De Europese vestiging heeft hiervoor het contract getekend. “Dit is het begin, We kijken nu vooruit naar onze volgende klantervaringen”, zegt Bart Leferink, VP EMEA bij Intamsys.


Intamsys, een van de weinige Chinese 3D printerfabrikanten die zich presenteert op Formnext Connect, is sinds enige tijd in Europa actief. Vanuit een eigen vestiging in Stuttgart wil de fabrikant van hoog temperatuur 3D printers de Europese markt bedienen.

FUNMAT PRO 610 HT industrieel topmodel van Chinese printerfabrikant

Bouwkamer verwarmd tot 300 graden C

Het Duitse onderzoekinstituut krijgt als eerste in Europa de nieuwe FUNMAT PRO 610 HT printer, het industriële topmodel van de lijn hoog temperatuur 3D printer. Deze FFF printer beschikt over een bouwvolume van 610 bij 508 bij 508 mm en beschikt over een bouwkamer waarin de temperatuur constant maximaal 300 graden is. Hierdoor kan de FUNMAT PRO 610 HT zonder warpage of delaminatie ook grote onderdelen printen in hoogwaardige materialen, zoals PEEK, PEI, PPSU en andere

Europa mee vooraan in eerste leveringen

“Deze order is aan de ene kant een erkenning voor het vele werk dat ons team heeft geleverd; aan de andere kant het teken dat de markt onze strategie aanvaardt, om industriële klanten te voorzien van high end 3D printers waarmee ze onderdelen maken met high performance polymeren zoals PEEK en Ultem”, zegt Charles Han, CEO van Intamsys. Als onderdeel van het Early Customer Adoption Program voor de nieuwe Pro 610 wil de fabrikant dit jaar een beperkt aantal systemen in Europa installeren.

Succes gebaseerd op materiaal ecosysteem

Bart Leferink, als VP EMEA belast met de uitbouw van de Europese organisatie, zegt dat de keuze van het onderzoeksinstituut voor de Intamsys printer onder andere is gebaseerd op de materiaal strategie van Intamsys. “Onze materiaal ecosysteem strategie stelt onze klant in staat om toepassingen te ontwikkelen voor zijn industriële klanten met behulp van de beste beschikbare materialen in de markt om onderdelen te produceren met de vereiste eigenschappen zoals gewicht, buigsterkte, rek en hitte- en chemische weerstand.”

Back to top button