Manufacturers

Additive Industries start AM applicatiecentrum in de VS

Additive Industries breidt uit op de Noord-Amerikaanse markt. In Californië wordt een eigen proces- en applicatiecentrum ingericht. Dit AM applicatiecentrum zal zich met name richten op lucht- en ruimtevaarttoepassingen. Shane Collins, voormalig AM-directeur bij 3D metaalprintspecialist CalRam, gaat het centrum leiden.

 

Eigen applicatiecentrum in Californië

De Noord-Amerikaanse markt is voor 3D metaalprinterfabrikant Additive Industries een belangrijke markt. Nergens anders ter wereld liggen de investeringen in additive manufacturing zo hoog als in de VS. Daarom is het weliswaar een flinke, maar wel logische stap van de Eindhovense fabrikant. Zeker nu de komende tijd de kaarten in de snel groeiende AM markt worden geschud. In een persbericht laat Additive Industries weten dat het zich terdege bewust is van de kritische tijdfactor. Vandaar de beslissing om in Camarilo in het zuiden van Californië een North American Process & Application Development Center op te zetten. Hier komen ook demomachines van de Metalfab1 te staan voor de ondersteuning van zowel klanten in Noord Amerika als voor applicatie ontwikkeling.

 

Standaardisatie ervaring

Shane CollinsOm de groei te versnellen is het team versterkt met Shane Collins, een veteraan in de additive manufacturing industrie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met 3D printen. Recent heeft hij voor zijn werk nog de Robert F. Painter Memorial Award van de Society for Standards Professionals gekregen als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van standaarden voor AM. De afgelopen tijd heeft hij voor Calram gewerkt. Dit bedrijf heeft sinds 2014 zo’n $5 miljoen dollar geïnvesteerd in AM technologie en wil uitgroeien tot een globale marktleider in additive manufacturing. Het bedrijf beschikt zowel over elektronenstraal metaalprinters als poederbed machines. Shane Collins heeft bij Calram gewerkt aan de de Nadcap accreditatie voor de metaal poederbed technologie. “Nu zal ik deze principes vanuit het machine standpunt gaan toepassen om aan de hoge eisen van de sterk gereguleerde industrietakken te voldoen”, zegt Shane.

 

Verdere integratie in Metalfab1

Hij gaat in het AM applicatiecentrum daarnaast een Noord Amerikaans team van professionals vormen, nodig om de installed based van Nederlandse metaalprinters te vergroten. Op de komende editie van Formnext presenteert Additive Industries de volgende stap, waarmee het complete AM proces nog verder vorm krijgt in de Metalfab1.

 

Back to top button