design

Additive World Masterclass: AM experts delen AM design kennis

Additive Industries organiseert tijdens de Dutch Design Week voor de 4e keer de Additive World Masterclass design for AM. Robin Huizing, AM designer bij Additive Industries, presenteert tijdens deze masterclass aan de hand van real-life use cases hoe je de voordelen en mogelijkheden van AM kunt benutten. Hij zet deze mogelijkheden af tegen de klassieke maaktechnieken.

 

Additive Industries: 4e masterclass en start 4e AM design challenge

Vanaf de start heeft de Nederlandse 3D printerfabrikant de rol van design voor additive manufacturing benadrukt. Design bepaalt immers in grote mate het succes van een 3D geprint onderdeel. Daarom vindt elk najaar de masterclass plaats. Deze is met name bedoeld voor designengineers die meer willen weten over de drijfveren om voor additive manufacturing te kiezen, ontwerpregels, materiaalselectie en de resultaten.

 

Relatie printjob voorbereiding, printen en post-processing

Robin Huizing werkt pas sinds kort bij Additive Industries. Hier is hij verantwoordelijk voor het signaliseren van behoeften bij klanten om 3D metaalprinten in te zetten en hen te ondersteunen met design optimalisatie. Robin heeft onder andere bij Shapeways gewerkt, waar hij meer dan 10.000 3D printmodellen heeft gecontroleerd, voorbereid voor de 3D printers en uiteindelijk geproduceerd. Hij heeft een brede ervaring met meerdere AM technieken (bekijk hier zijn portfolio) en heeft intensief samengewerkt met 3D printerfabrikanten zoals Formlabs, EOS, 3D Systems en Envisiontec. Nu richt hij zich op het 3D metaalprinten. In zijn masterclass gaat Robin Huizing niet alleen in op de voordelen ten opzichte van klassieke maaktechnieken; hij gaat eveneens in op de relatie tussen de printjob voorbereiding, het printen zelf en post processing van 3D modellen. Think outside the box, geeft hij als titel aan zijn presentatie mee.

 

Cassidy Silbernagel heeft twee jaar na elkaar de desig challenge gewonnen. Nu presenteert hij zijn ervaringen tijdens de masterclass.

Tweevoudig AM challenge winnaar

Additive Industries geeft meer jonge AM engineers een podium tijdens deze masterclass. Tweevoudig winnaar van de Additive World Design Challenge for AM, Cassidy Silbernagel, presenteert hoe je bestaande werkstukken kunt redesignen voor additive manufacturing of nieuwe kunt ontwerpen. Cassidy Silbernagel onderzoekt momenteel in zijn promotie-onderzoek het 3D printen van elektromotoren.

 

Defensie en ruimtevaart

In twee andere presentaties tijdens de masterclass wordt de nadruk gelegd op 3D metaalprinten voor defensie- en ruimtevaarttoepassingen. Marek Skoda heeft zijn master behaald aan de Heriot Watt University in Edinburgh. Hij heeft onder meer ervaring met de toepassing van AM in laser, elektro-optische en radar gebaseerde producten. Hij presenteert twee toepassingen van een chassis voor lasersystemen, 3D geprint met titaan. Marek is tevens co-founder van Leonardo Innovation Hub. Momenteel werkt hij onder andere in het Leonardoteam aan de ontwikkeling van de UK Dragonfire Capability Demonstrator. Ana Brandão, materials engineer bij het European Space Agency, gaat dieper in op de uitdagingen die er liggen voor de end-to-end toepassing van AM in ruimtevaartcomponenten. Het potentieel is groot, want AM lost veel van de problemen in deze sector op. Maar: de ruimtevaart eist een volledige beheersing van een end-to-end proces. Binnen ESA zijn verschillende projecten die zich juist hierop richten.

 

4e design challenge

De andere sprekers tijdens de Masterclass zijn Daan Kersten (CEO Additive Industries), Daniel Merget (onderzoeksassistent aan de RWTH Aachen over digitale materialen), Ulf Lindhe (business developer bij Autodesk). De 4e Additive World Masterclass wordt afgesloten met de lancering van de nieuwe designcompetitie die Additive Industries jaarlijks organiseert. Vanaf 26 oktober staan de inschrijvngen voor de 4e Design for Additive Manufacturing Challenge open.

De masterclass rond AM design vindt op 26 oktober plaats in het Ketelhuis op Strijp-S in Eindhoven. Hier vind je het programma en hier kun je je aanmelden.

 

 

Back to top button