Technology

Materialise blijft groeien: meer dan 150 3D printers

Materialise blijft groeien. Nadat vorige maand de nieuwbouw in Polen is geopend, heeft het Belgische 3D printbedrijf afgelopen week de nieuwbouw bij de hoofdzetel in Leuven officieel geopend. Materialise beschikt momenteel over meer dan 150 3D printers waarmee het een van de grootste 3D printbedrijven in de wereld is.

 

Nieuwbouw in Leuven schept ruimte voor verdere groei

In Leuven is er niet alleen nieuwe productieruimte bijgekomen. Materialise breidde er ook de kantoorruimten uit met zo’n 5500 m2. Dat schept ruimte om verder te investeren in de groei van de staf van het bedrijf. Tevens heeft het nieuwe ruimten gebouwd voor co-creatie met klanten en andere partijen. Hierin worden gezamenlijk nieuwe toepassingen van 3D printen ontwikkeld. Eerder dit jaar nog zei oprichter Fried Vancraen deze co-creatie wezenlijk te vinden voor de verdere inbedding van additive manufacturing in de samenleving.

 

Rondleiding door de nieuwbouw in Leuven: bezoekers passeren een democase van RapidFit, onderdeel van Materialise (foto’s Materialise

 

Productie-uitbreiding Polen

De nieuwbouw in Leuven is niet de enige die in gebruik is genomen. Pas geleden werd ook de nieuwbouw in Polen officieel geopend. Hier heeft Materialise ruimte voor in totaal 80 SLS printers. Daarmee is de nieuwe fabriek meteen de grootste qua 3D printcapaciteit in Polen. Dankzij de uitbreiding in Polen kan het Vlaamse bedrijf de groei van de productie bijbenen. Deze komt onder andere doordat RapidFit steeds meer werk weet binnen te halen. De 3D printonderneming beschikt verspreid over de verschillende vestigingen over de meest uiteenlopende 3D printtechnieken. Veelal gaat het om kunststof maar ook metaal wordt 3D geprint. Het is ook een van de eerste bedrijven die de nieuwe HP 3D printtechnologie toepassen.

 

Back to top button