design

KIVI-afdelingen: all about 3D printing en design challenge

Kennissessies en ontwerp wedstrijd

Young KIVI Engineers en KIVI Students Twente hebben de krachten gebundeld en organiseren in de komende weken een kennisprogramma rond 3D printen en de 3D Printing Design Challenge. De jonge engineer die een gadget ontwerp en 3D print dat elke engineer nodig heeft, maakt kans op een cheque ter waarde van €500 te besteden aan 3D equipment.


De challenge die de beide KIVI afdelingen samen organsieren, loopt al even, maar deelnemers hebben nog tot de kerst de tijd. De deadline voor de inzendingen is namelijk 24 december. Tot die tijd organiseren de beide onderdelen van KIVI nog verschillende activiteiten rond 3D printen. Hieraan kan men ook deelnemen als men niet meedoet aan de designwedstrijd. Let wel op: het aantal deelnemers is beperkt per activiteit.

KIVI 3D printing challenge gaat slotfase in

Activiteiten

Op 22 november is er een workshop Autodesk Fusion 360. Op 26 november is er een excursie naar de Tu/e in Eindhoven waar assistant professor Rob Wolfs  de deelnemers meeneemt in de wereld van het 3D betonprinten. De ‘kingsize’ 3D betonprinter die objecten van 11 meter lang, 5 meter breed en 4 meter hoog kan printen, staat bij de faculteit Bouwkunde op de TU/e Campus. Rob Wolfs vertelt meer over waar het onderzoek ooit is begonnen en waar ze nu staan en geeft je alle ins en outs in een van de voltooide 3DCP projecten.de deelnemers.

Op 13 december is er een lezing over 3D printen in de hightech industrie. Op 24 december moeten alle inzendingen voor de design challenge binnen zijn en op 10 januari staat de finale gepland. Meer informatie vind je hier

Back to top button