3D printmarktManufacturers

3D printerfabrikant Nectar failliet

De Gelderse 3D printerfabrikant Nectar is failliet. Nadat vorige week eerst uitstel van betaling werd verleend, heeft de rechtbank van Arnhem enkele dagen later het faillissement uitgesproken.

 

De smart industry 3D printer Nectar One heeft de markt dus niet gehaald, ondanks dat twee investeringsmaatschappijen afgelopen voorjaar nog aankondigden fors te gaan investeren in de startup. Dat waren PPM Oost en TIIN. Volgens RTL Z hebben de maatschappijen dit geld echter nooit daadwerkelijk overgemaakt. De financiële website baseert zich daarbij op commentaar van de curator in het faillissement. PPM Oost weerspreekt dit.

 

Weinig kans doorstart

Nectar 3DDe curator acht de kans op een doorstart klein. Hij zegt dat het geld ontbrak om het personeel nog langer te betalen. De komst van een concurrerende 3D printer die tegen een lagere prijs in de markt werd gezet, zou tot het faillissement hebben geleid. Dat laatste lijkt niet echt een houtsnijdend argument omdat de concurrentie in dit segment van de 3D printmarkt al jaren moordend is. De website van het bedrijf is overigens nog steeds in de lucht.

 

Winnaar Rapidpro startup award

Begin dit jaar won Nectar met het bijzondere concept voor een 3D printer op Rapidpro nog de startup award. Hoewel de Arnhemse 3D printer op zichzelf een gewone FDM printer was, onderscheidde Nectar zich met de modulaire opbouw en het smart industry concept. De oprichters wilden de printer voortdurend via software updates en eenvoudige hardware updates verbeteren.

 

 

Back to top button