Manufacturers

Investeerders stappen in Nectar 3D

De winnaar van de RapidPro startup award Nectar 3D kan gaan groeien. Investeringsmaatschappijen Tiin Capital en PPM Oost zorgen voor een kapitaalsinjectie in het Arnhemse bedrijf. Dat kan hiermee de productie van de Nectar One opschalen.

 

Nederlandse 3D printerfabrikant gaat productie opschalen

Nectar 3D heeft vorige maand z’n eerste professionele 3D filament printer gepresenteerd. Deze is de afgelopen jaren in alle stilte in Arnhem ontwikkeld, met als doel zonder gedoe goede kwaliteit te printen tegen een betaalbare prijs. De kern van het concept is de modulaire bouwwijze. De Nectar One bestaat uit 8 modules die met één schroevendraaier binnen vijf minuten gewisseld kunnen worden. Door de modulaire platform filosofie biedt Nectar 3D klanten de mogelijkheid om mee te groeien met deze ontwikkelingen. Daarnaast is de printer qua besturingsconcept voorbereid op smart industry.

 

Modulaire concept van de Nectar One

Voor de opschaling van de productie heeft Nectar One nieuw kapitaal nodig. Dat wordt nu verstrekt door twee investeerders: TIIN Capital en PPM Oost. Het bedrijf gaat het geld gebruiken voor de uitbreiding van de productie en het distributienetwerk. Een deel van de investering zal aangewend worden voor de verdere ontwikkeling van zowel de 3D printer als het online printplatform PPM Oost investeert in Nectar vanuit Participatiefonds PPM Oost en TIIN Capital vanuit het TIIN TechFund 3. Richard Tieleman, investment manager bij TIIN Capital: “Nectar is één van de eerste 3D-printerleveranciers die in staat is om een printer in de markt te zetten die door de modulaire opbouw en de hoogwaardige componenten een kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveau levert dat aansluit bij de huidige en toekomstige toepassingsmogelijkheden. De printer is hiermee uitermate geschikt voor de zakelijke markt.”

 

Gelderse smart industry onderneming

Pieter Rhemrev, adjunct-directeur bij PPM Oost, voegt hieraan toe: “Met deze investering verwerven we een belang in een Gelderse smart industry onderneming, die zich richt op een veelbelovend marktsegment binnen de snel groeiende 3D-printindustrie.” TIIN en PPM Oost werken al jaren met elkaar samen.

 

 

One Comment

Back to top button