3D printmarktTechnology

3D Systems ziet potentieel voor AM in halfgeleiderindustrie

Pionierswerk samen met een grote speler in de semicon industrie

Het wereldwijde tekort aan chips heeft geleid tot een versnelling van de activiteiten van 3D Systems in de halfgeleiderindustrie. Volgens Jeffrey Graves, CEO van 3D Systems, neemt de vraag naar nieuwe machines toe. Samen met een van de belangrijkste leveranciers in de semiconductor industrie, doet 3D Systems veel pionierswerk.


Jeffrey Graves, CEO van 3D Systems, heeft dit gezegd in een analistencall over de Q2 resultaten, die opnieuw groei van de financiële indicatoren laten zien. De Amerikaanse fabrikant heeft de dip van 2020 volledig achter zich gelaten. Sterker nog: de Q2 resultaten overtreffen de van Q2 2019, de belangrijke pre-corona benchmark zoals CEO Jeffrey Graves het zegt.

Amerikaans concern laat coronadip helemaal achter zich met Q2 resultaten

Jeff Graves
De CEO en President van 3D Systems Jeffrey Graves.

Acceptatie van additive manufacturing

Corrigeer je voor de desinvesteringen die 3D Systems onder de nieuwe CEO heeft gedaan, groeit de omzet met 60% en het EBITDA met liefst 650% jaar op jaar. Vergeleken met 2019 is de organische groei 11,4%. “Dat weerspiegelt de versnelling in de acceptatie van additive manufacturing en de effectiviteit van onze intense focus op verticale marktsegmenten en toepassingen”, zegt Graves in een toelichting.

Aan vooravond van de echte doorbraak?

De medische industrie is voor 3D Systems een van de belangrijkste markten, naast luchtvaart en automotive.  Het zal echter niet bij deze sectoren blijven, verwacht te topman. “Ik denk dat de implementatie van industrieel additive manufacturing op productieschaal een feit is en dat het vanaf hier echt wortel zal schieten en zal groeien. Dat is een opmerking die ik zou maken voor de hele industrie.” Maar zeer zeker geldt dit voor 3D Systems nu het bedrijf de reorganisatie stilaan afrondt en zich volledig focust op het vinden van de juiste klanten en marktsegmenten. In dat kader gaf Jeffrey Graves vorige week de halfgeleiderindustrie als voorbeeld.  

AM in halfgeleiderindustrie versnelt

De AM-activiteiten in de halfgeleiderindustrie versnellen nu de wereld geconfronteerd wordt met een tekort aan chips. 3D Systems heeft inmiddels samen met een van de belangrijkste leveranciers van apparatuur voor de halfgeleiderproductie veel pionierswerk gedaan voor enkele toepassingen. De klanten investeren volgens hem steeds meer om additive manufacturing te benutten voor de bouw van nieuwe productieplatformen. Vaak gaat het dan om een betere temperatuurbeheersing in de productie van chips.

Afgelopen kwartaal heeft 3D Systems 3 metaalprinters uit de toplijn, de Factory 500 verkocht.

3 Flagship metaalprinters verkocht in Q2

Afgelopen kwartaal wist 3D Systems Factory 500 metaalprintsystemen te verkopen, het flagship model. Hij is dan ook optimistisch over de toekomstige kwartalen. Daarnaast merkt hij dat net als een jaar geleden de gesprekken weer gaan over het zekerstellen van leveringen nu supply chains weer onderbroken raken. ”Additive manufacturing kan een groot deel van die problemen oplossen en onderdelen met betere prestaties leveren, of het nu voor menselijke of industriële toepassingen is.”

Als 3D Systems later dit jaar de activiteiten van Quick Parts en de medische business van Simbionix feitelijk desinvesteert door de transactie af te ronden, houdt het bedrijf zich enkel nog met additive manufacturing bezig en beschikt het over een oorlogskas van $500 miljoen én schuldenvrij. 3D Systems heeft in Q2 een omzet geboekt van $162,6 miljoen.

Back to top button