3D printmarktTechnology

Formnext definitief een live event; 450 aanmeldingen

Flam3D en Brainport Eindhoven gezamenlijk met sterk collectief

Formnext gaat definitief door als live event in november. Dat heeft organisator Mesago Messe Frankfurt bekend gemaakt. Er hebben zich al 450 exposanten aangemeld, daaronder een gezamenlijk collectief uit de Benelux. Flam3D en Brainport Eindhoven gaan samen naar Formnext toe.


De kogel is door de kerk. Er komt weer een fysieke Formnext, waar een groot deel van de AM community elkaar na twee jaar weer live zal ontmoeten. “In gesprekken gedurende de laatste paar jaren, zijn we ons opnieuw bewust geworden van het belang van Formnext”, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President van Formnext bij Mesago Messe Frankfurt GmbH. De gesprekken bij de koffie, de live demo’s, het aanraken van producten: de meerwaarde van een fysieke beurs is groot. De 450 exposanten die zich tot nog toe hebben aangemeld, staan de popelen om terug te keren naar de beurshallen in Frankfurt.

Grote spelers uit Europa en de VS zijn in Frankfurt erbij

Formnext 2021 wordt weer de plek om additive manufacturing live te ervaren, zoals twee jaar geleden op de stand van het Duitse FIT.

Ruim helft exposanten van buiten Duitsland

Highlights worden dit jaar naast de conferentie en de deelname van Italië als partnerland, de speciale paviljoens van de VDMA en een Build Environment paviljoen. ASTM (American Society for Testing and Materials) organiseert daags voor het beging van de beurs workshops over standaardisatie. Maar het allerbelangrijkste is de toezegging van alvast 450 exposanten dat ze komen. Meer dan de helft komt van buiten Duitsland, Formnext maakt dus het internationale karakter waar. Veel grote namen uit Europa en de VS zijn van de partij.

Benelux community pakt groots uit

De AM community in de Benelux is dit jaar eveneens sterk vertegenwoordigd. Flam3D en Brainport Eindhoven gaan namelijk gezamenlijk naar de beurs. Dat resulteert in een stand van 126 m2. Daarom zal een aantal van de AM-bedrijven uit Nederland en Vlaanderen zich presenteren. Hiermee presenteert zich op internationaal vlak een sterk 3D print collectief, vooruitlopend op de 3D Delta Week in december.

Coronaregels

Als Formnext in november plaatsvindt, zal nog een aantal coronamaatregelen gelden zoals het er nu naar uitziet. Mesago past de halindeling aan, zodat er meer ruimte komt; er komen speciale gebieden in de hallen waar bezoekers en exposanten veilig kunnen overleggen met elkaar en in drukke gebieden zullen medewerkers toezien op social distancing. Formnext hanteert daarnaast het Duitse 3G concept: gevaccineerd, genezen of getest. Voor wie de fysieke beurs niet kan bezoeken, is er 30 november en 1 december een virtueel evenement, Formnext Digital Days.

Back to top button