3D print experts

Sofie Rasschaert nieuwe directeur Flam3D

AM-ervaring opgedaan bij Materialise en Tenco DDM

Sofie Rasschaert is deze week aan de slag gegaan als nieuwe directeur van Flam3D. Zij heeft een master in Product Design en ervaring in de 3D printindustrie opgedaan bij zowel Materialise als Tenco DDM. Vanuit deze werkervaring brengt ze een groot netwerk mee, zowel binnen als buiten de AM-industrie.


Sofie Rasschaert volgt Kris Binon op, die onlangs Flam3D verruild heeft voor Hybrid Software waar hij de nieuwe AM-divisie gaat opzetten. De directiewisseling heeft mede te maken met de nieuwe koers die Flam3D dit jaar is ingeslagen.

Brede ervaring in AM-industrie

Het nieuwe boegbeeld van het AM-ecosysteem in de Benelux brengt een schat aan ervaring mee. Naast de master Product Design heeft ze aan Hogeschool PXL in Hasselt een postgraduate Degree Digital Marketing behaald. In haar professionele loopbaan heeft Sofie Rasschaert ruim vier jaar gewerkt bij Materialise, eerst als 3D print support engineer, daarna als projectmanager. Van hieruit is ze overgestapt naar Dassault Systèmes om vervolgens aan de slag te gaan bij het Genker 3D print servicebedrijf Tenco DDM. Hier is ze account manager geweest, daarna sales directeur en uiteindelijk tot eind 2020 operationeel directeur. Via Vanerum, producent van schoolinrichtingen, is ze nu aan de slag gegaan bij Flam3D.

Op 24 en 25 mei beleeft ze haar publieke vuurdoop als directeur van Flam3D. Dan staat ze samen met het team op Advanced Engineering in Antwerp Expo.

Back to top button