software

Hybrid Software richt interne startup op voor 3D printen

Belgische groep ziet groeipotentieel in inkjetprinten

Hybrid Software heeft binnen zijn kantoor in Gent een interne startup unit opgericht die zich richt op 3D printen. De interne startup wordt geleid door Kris Binon, die onlangs overstapte van Flam3D naar het software bedrijf. Hybrid Software CTO  en co-president Nick de Roeck ziet in 3D printen een belangrijke groeikans voor het bedrijf.


De groep heeft al veel expertise op het vlak van industriële inkjetsystemen, maar dan in de 2D printindustrie. De nieuwe unit wil nieuwe applicatiespecifieke oplossingen voor 3D printen ontwikkelen en zal in eerste instantie gebruik maken van de bestaande producten en expertise. Hybrid Software richt zich daarbij op fabrikanten. De oplossingen die Hybrid Software aandraagt, helpt fabrikanten het potentieel van inkjet voor AM te benutten zonder dat ze zelf in-house elektronica en software moeten ontwikkelen.

Strategische markten

3D en additive manufacturing zijn strategische markten voor Hybrid Software Group, dat eigenaar is van het in Cambridge gevestigde Meteor Inkjet, een toonaangevende ontwikkelaar van printkopaandrijvingselektronica, software, tools en diensten voor industriële inkjetsystemen en printapparatuur. Tot het klantenbestand van Meteor behoren al enkele van de grootste fabrikanten van 3D printsystemen. Global Graphics Software en Xitron, twee andere bedrijven van de Hybrid Software Group, hebben ook tientallen jaren ervaring in het leveren van oplossingen voor inkjetprinters. “Gezien het groeipotentieel van deze markt vonden we het tijd om de vele vaardigheden die over het bedrijf verspreid zijn te consolideren om ons aanbod uit te breiden”, aldus Nick De Roeck.

Back to top button