3D printmarkt

Kick-off 3D Delta Week: 3D manufacturing op de wereldkaart

Aftrap voor 3D manufacturing evenementen in de Benelux

Deze week is de kick-off van de 3D Delta Week. In december vinden er in Nederland en België tal van activiteiten plaats om de 3D manufacturing industry in de Lage Landen in de volle breedte op de kaart te zetten. Niet alleen nationaal, ook internationaal.

In de week van 6 tot 10 december, organiseren Brainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum samen de allereerste 3D Delta Week. Met een jaarlijkse week als platform, willen de initiatiefnemers de 3D manufacturing industrie zowel internationaal als lokaal sterker op de kaart zetten. Het gaat vooral om het ecosysteem van voornamelijk MKB-ondernemingen die met 3D manufacturing in bredere betekenis op wereldklasse niveau opereren. “Dit soort bedrijven willen we zichtbaar maken met de 3D Delta Week door het internationale publiek in onze keuken te laten kijken. Want dan ervaar je de kracht van de regio, die met name in de ketensamenwerking zit,” zegt Ruben Fokkema, International Business Development manager bij Brainport Eindhoven. Hij ziet de 3D Delta Week als een uitgelezen kans om het buitenland hierheen te halen, zo kunnen we buitenlandse partijen beter overtuigen van wat Vlaanderen en Nederland op het vlak van additive manufacturing te bieden hebben.”

Kick-off zowel fysiek als online te volgen

Lees het artikel in 3D Print magazine waarin de 3D Delta Week uit de doeken wordt gedaan

Kick-off: de stand van zaken

Sinds de aankondiging hebben de initiatiefnemers niet stil gezeten. Ook andere bedrijven, kennisinstellingen en AM-clusters hebben zich al gemeld. Ze gaan van 6 – 10 december onder de vlag van de 3D Delta Week activiteiten organiseren. Tijdens de kick-off op vrijdag 18 juni wordt een overzicht gepresenteerd van alle activiteiten die nu al bekend zijn. Ook gaan de initiatiefnemers dan nog eens in op de vraag hoe je een eigen event organiseert en dit koppelt aan het bredere activiteitenaabod. Tot slot zijn er break-out sessies om met anderen concrete ideeën uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt zowel fysiek als online plaats. Op vrijdag 18 juni is er van 10.00 tot 11.15 een Engelstalige online-sessie. ‘s Middags is er van 14.00 tot 15.30 uur een Nederlandstalige kick-off. Deze vindt plaats bij Mikrocentrum in Veldhoven (capaciteit beperkt tot 30 mensen). Deze sessie kan ook online worden gevolgd.

Aanmelden kan via deze website

Back to top button