Applications

Winnende klas 3D Innovation Award: half jaar lang gratis 3D printen

Seido Systems lanceert competitie voor onderwijsinstellingen

De doorbraak van 3D printen zal onder andere vanuit de jonge generatie professionals moet komen. Seido Systems daagt daarom de onderwijsinstellingen uit met de lancering van de 3D Innovation Award 2021. De winnende klas of onderwijsinstelling kan een half jaar lang gratis 3D printen met een Stratasys F170 of MakerBot Method X 3D printer, inclusief alle materialen.

Seido Systems, reseller van Stratasys in zowel de Benelux als in Frankrijk, wil de onderwijsinstellingen aansporen 3D printen een plek te geven in het onderwijs. “Daarom lanceren we de competitie nog voor het verlof, zodat de docenten de tijd hebben om dit in september in te passen in het onderwijs. We hopen dat ze er met hun klassen een project van maken”, zegt Karl Wallecan, directeur van Seido Systems over het initiatief.

Seido 3D Innovation Award zoekt de beste 3D ideeën bij het onderwijs

Niet alleen technische opleidingen

Het ligt voor de hand dat vooral technische opleidingen hiermee aan de slag gaan. Toch hoeft het wat hem betreft daar niet bij te blijven. 3D printen kan immers overal een rol spelen. In de zorg bijvoorbeeld. Seido Systems geeft in het informatiepakket het voorbeeld van het 3D printen van eenvoudige prothesen, waarmee patiënten in ontwikkelingslanden laagdrempelig toegang krijgen tot dit medisch hulpmiddel. “Je ziet tegenwoordig in heel veel vakken aandacht voor techniek. Ga met de leerlingen aan de slag om iets innovatiefs te bedenken dat je 3D print en maak er in het nieuwe schooljaar een project van”, roept Karl Wallecan de docenten op. Juist omdat het belangrijk is dat 3D printen een plaats in het onderwijs krijgt, kunnen alleen onderwijsinstellingen meedoen. Vanuit een middelbare, hogere of universitaire onderwijsinstelling kunnen wel meerdere klassen of projectgroepen zich inschrijven.

Wie wint, die print

Vier winnaars

De jury kiest in totaal vier winnaars, twee in Frankrijk en twee in de Benelux. Scholen en studierichtingen uit het middelbaar onderwijs vormen één categorie; hogescholen en universiteiten zijn de tweede groep. De winnaars in het middelbaar onderwijs krijgen een half jaar lang de MakerBot Method X tot hun beschikking, de desktop 3D printer met verwarmde bouwkamer zodat ook hoogwaardige materialen geprint kunnen worden. Het gaat hier om de meest geavanceerde uitvoering met de Lab extruder zodat engineering én open source materialen geprint kunnen worden. De winnende studierichtingen bij de hogescholen en universiteiten kunnen een half jaar lang gebruik maken van de Stratasys F170, een industriële FDM printer. De winnende instellingen krijgen niet alleen de 3D printer een half jaar tot hun beschikking. Ze krijgen ook gratis de materialen die ze willen printen. Karl Wallecan: “Ze kunnen echt een half jaar lang kosteloos 3D printen.”

Docenten  die geïnteresseerd zijn, of studenten  die hun docent willen motiveren de klas in te schrijven voor de 3D Innovation Award van Seido Systems, kunnen hier de informatie downloaden. Vòòr vrijdag 3 december moeten de ideeën gepitched zijn. Dat betekent dat je een beschrijving van het idee inclusief de meerwaarde van 3D printen in de toepassing upload, samen met een schets of een 3D model.

Back to top button