Technology

3D Production Days (met RapidPro) in Klokgebouw op Strijp-S

Mikrocentrum kiest 22 en 23 juni als nieuwe datum

Mikrocentrum heeft een nieuwe datum geprikt voor 3D Production Days, waar RapidPro voortaan deel van uit maakt. Op 22 en 23 juni gaat het nieuwe evenement door op Strijp-S in Eindhoven. Het evenement vindt plaats in het kader van 3D Delta Week, het Benelux brede evenement waarin het AM-ecosysteem zich presenteert.


Enkele maanden geleden moest Mikrocentrum vanwege de strenge coronamaatregelen 3D Production Days uitstellen. Nu gaat het dus op 22 en 23 juni door in het Klokgebouw, de fabriekshal waarin bijna 100 jaar geleden Philips de bakelietfabriek vestigde. De opzet blijft dezelfde: 3D Production Days bundelt vier evenementen rond de rol van 3D modellen in de hele fase van productontwikkeling tot en met het produceren en onderhouden daarvan. Deze vier evenementen zijn: RapidPro op 22 en 23 juni; Virtual (R)evolution op 22 juni; Smart Maintenance Congres op 22 juni en MBD Solutions Event op 23 juni.

Transitie naar smart industry versnellen

RapidPro vindt tijdens beide dagen plaats.

Opnieuw transitie van de maakindustrie

De productie van bakeliet, de eerste vol synthetische kunststof, luidde destijds de transitie naar de wereld van kunststoffen in. Nu zit de industrie in de transitie naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud. Charlotte de Jong en Karin Mous, eventmanagers van de 3D Production Days: “Met de 3D Production Days willen we bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Hip and happening

Strijp-S is in Eindhoven het centrum van de startup scene. Meer dan 100 jonge bedrijven ontwikkelen hier nieuwe producten en diensten. Deze omgeving en het iconische Klokgebouw passen volgens Charlotte de Jong prima bij 3D Production Days. “Het Klokgebouw is heel basic, heel industrieel, maar heeft desalniettemin veel charme. En het staat midden in de Brainport regio. Een uitgelezen locatie voor een evenement dat de focus legt op een heel nieuwe manier van werken in de maakindustrie, waarbij digitalisering niet alleen de maaktechnologie verandert maar ook de manier waarop mensen in de maakindustrie samenwerken.”

Define. Design. Produce

De opzet van de 3D Production Days blijft onveranderd. Karin Mous: “In alle fasen van het proces van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten, spelen 3D modellen een rol. Van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality. Van het definiëren hoe producten er moeten uitzien met Model Based Definition tot en met de productie op basis van het PMI model gevolgd door slim onderhoud waarin 3D modellen voor de digitale tweeling en Augmented Reality opnieuw een rol krijgen.” Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die Mikrocentrum tijdens de 3D Production Days tastbaar maakt. “De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie.

In dezelfde week vindt eveneens 3D Delta Week plaats. Mikrocentrum is een van de vier initiatiefnemers van dit Benelux brede evenement rond additive manufacturing.

Back to top button