3D print experts

Philippe Reinders Folmer voorzitter stuurgroep Flam3D

Philippe Reinders Folmer is gekozen tot voorzitter van de stuurgroep Flam3D. Het is voor de eerste keer dat de associatie van 3D printbedrijven een Nederlandse stuurgroepvoorzitter krijgt. “Een doorgewinterde voorzitter en een uniek momentum”, reageert directeur Kris Binon.

De directeur van Renishaw Benelux volgt Nancy Swinkels op, QA/QC manager bij SCK Cen. Zij heeft de voorbije vijf jaar de stuurgroep voorgezeten en draagt het stokje over aan Philippe Reinders Folmer. Hij is al enkele jaren lid van de stuurgroep. Hij was een van de eerste Nederlandse leden die zich aansloot bij Flam3D omdat hij het belang van een grensoverschrijdende organisatie inzag. “Ik zie het voorzitterschap dan ook als een verdere verdieping en vergroting van deze inzet”, zegt hij in een eerste reactie. Philippe denkt dat hij de samenwerking over de landsgrens heen verder kan versterken en aanjagen, omdat hij ook actief is in Nederlandse organisaties voor de maakindustrie, zoals FPT Vimag.

Nog lange weg te gaan

Als directeur van Renishaw Benelux is Philippe Reinders Folmer al vele jaren een pleitbezorger voor additive manufacturing, zeker sinds Renishaw met de overname van MTT zelf actief is geworden in deze industrie. Hij is overtuigd van de toekomst van additive manufacturing in de maakindustrie, maar denkt dat er nog een hele weg is te gaan. “Het verder inbedden van 3D-printen in de maakprocessen, software- en hardwarematig, zal nog het nodige ‘missie-werk’ vereisen. Ook de rol die Flam3D als organisatie heeft in dit beweeglijke speelveld is onderhevig aan uitdagingen. Overheden overtuigen van hun taak om het nieuwe technische potentieel omhoog te helpen enerzijds en de samenwerking tot een geïntegreerde, ondersteunende waardeketen nog verhogen anderzijds, zijn hiertoe cruciaal. Daarin zie ik een rol voor mij weggelegd waarbij ik mijn kennis en netwerk ten volle kan inzetten.”

In december organiseert Flam3D de 3D Delta Week waarin het samen met partners het 3D digital manufacturing ecosysteem in de Benelux voor het voetlicht haalt met tal van activiteiten.

Back to top button