3D printmarkt

Volkswagen Group investeert in tweede MetalFab

Additive Industries gaat autofabrikant ondersteunen bij uitbreiding AM activiteiten

Volkswagen Group heeft een tweede MetalFab 3D printsysteem van Additive Industries gekocht. Hiermee gaat de autofabrikant de AM-activiteiten uitbreiden. Volkswagen wil met name richting lights-out operaties gaan, 3D metaalprinten zonder dat er nog mensen lokaal aanwezig moeten zijn.


Het Duitse autoconcern opende in 2018 een 3D printcentrum waarin verschillende AM-systemen worden ingezet om complexe onderdelen te produceren. Hier staat al een MetalFab van Additive Industries.

Production Volkswagen Tiguan. At the assembly line all parts are added to the painted body.

Hoge automatiseringsgraad

Daar komt dus nu een tweede systeem bij. Volkswagen heeft hiervoor gekozen vanwege de hoge automatiseringsgraad van het Eindhovense systeem, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. Functies als geautomatiseerde productiewissels maken onbemande productie mogelijk. Ook de service en begeleiding van Additive Industries waren cruciale factoren in het besluitvormingsproces. Mark Massey, Chief Executive Officer bij Additive Industries zegt Additive Industries Volkswagen Group gaat ondersteunen bij het uitbreiden van hun additive manufacturing-functies om de volgende stap te nemen in de automotive industrie.

Modulaire opbouw

Het autoconcern investeert verder in parameterontwikkeling en installeert tevens de Powder Load Tool en Powder recovery Station voor effici├źntie en afvalvermindering. Door de modulariteit van het MetalFab systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit uitbreiden zonder grote investeringen.

Back to top button