software

Variabele lijnbreedte in Cura 5.0 vergemakkelijkt FFF metaalprinten

Nieuwe release slicingsoftware zorgt voor sterkere kunststof prints

Ultimaker introduceert met Cura 5.0 de mogelijkheid om bij het slicen de breedte van de lijnen variabel te maken. Hierdoor kan men dunwandige producten in een hogere kwaliteit printen. De nieuwe sliceralgoritmes bieden bovendien een voordeel bij het 3D printen met metaalfilament, zo hebben Ultimaker en BASF Forward AM laten zien. Ultimaker wil hierin een sterkere positie opbouwen.


Wereldwijd worden elke week zo’n 4,7 miljoen onderdelen geprint waarbij het slicen in Cura is gedaan. Ultimaker heeft nu release 5.0 van deze populaire software gepresenteerd. Miguel Calvo, CTO bij de Nederlandse printerfabrikant, noemt Cura 5.0 de grootste stap vooruit die Ultimaker tot nog toe gemaakt heeft met de slicingsoftware. Dat is te danken aan de variabele lijndikte waarmee de software werkt.

Nieuwe release Cura grootste stap vooruit tot nog toe

Minder holle ruimten

Tot nog toe kiest Cura een vaste breedte van de lijnen, gebaseerd op de diameter van de nozzle en de instellingen door de gebruiker. Als een bepaalde feature 2,5 lijnen breed is, laat de software een open ruimte. Hierdoor ontstaan er zwakkere plekken, kan men geen heel dunne wanden printen en zijn fijne details minder makkelijk te printen. De nieuwe slicing software werkt niet meer met een constante breedte, maar een variabele. Cura 5.0 past automatisch de breedte aan voor een optimale gereedschapsbaan, zodat er minder open ruimtes ontstaan. “Tot nog toe moest je je ontwerp aanpassen om te 3D printen. Het is tijd om de rollen om te draaien: van ontwerpen voor 3D printen, naar 3D printen voor design”, zegt Miguel Calvo. Door de variabele lijnbreedte kan men fijnere details printen en verbetert de sterkte van de geprinte werkstukken. Ultimaker zegt zelf dat door deze verbetering de sterkte en kwaliteit van de 3D geprinte onderdelen dichterbij die van spuitgietstukken komt dan ooit. Andere verbeteringen zijn een kortere printtijd en het verbeterde integratie van Ultimaker Marketplace.

Resultaat metaalprinter beter voorspelbaar

Het nieuwe slicing algoritme zorgt ook bij het 3D printen met metaalfilament voor een aanzienlijke verbetering. Ultimaker werkt op dit punt samen met BASF Forward AM dat zowel Ultrafuse 316L als gereedschapstaal 17-4 voor de FFF printers heeft ontwikkeld. “Deze metaalfilamenten profiteren direct van de nieuwe features Cura 5.0,”zo zei Andrea Gasperini, die de metaalprintactiviteiten binnen Ultimaker leidt, tijdens de online presentatie van Cura 5.0. Gebruikers krijgen met de software meer controle over het eindresultaat. De ruimtes die vroeger openbleven, leidden bij het sinteren soms tot problemen zoals vervormingen. Cura 5.0 beschikt bovendien over een nieuwe functie om het ontwerp automatisch te schalen, rekening houdend met de krimp die tijdens het sinteren ontstaat.

Drempel voor FFF metaalprinten weggenomen

Daarmee wordt een belangrijke drempel om te starten met metaalprinten met een FFF printer weggenomen, aldus Tobias Rödlmeier, business development manager bij BASF Fordward AM. Testen die de twee bedrijven hebben gedaan, laten zien dat de metalen producten met rechtopstaande wanden niet meer vervormen als het slicen met Cura 5.0 gebeurt. Andreas Gasperini zegt dat Cura 5.0 het startpunt markeert van 3D metaalprinten bij Ultimaker. Het wil zowel op het vlak van software als ook hardware de mogelijkheden van metaalprinten verder gaan vergroten.

Back to top button