3D printmarktApplications

Phil Reeves: 3D printen geeft kans supply chains te herdefiniëren

Additive manufacturing biedt kansen om supply chains opnieuw te definiëren. Met name geldt dit voor low volume productie. Phil Reeves, vice president bij Stratasys, gaat op dit onderwerp in tijdens zijn keynotelezing bij Inside3DPrinting in Düsseldorf.

 

Keynote lezing Stratasys strateeg op Inside3DPrinting

De tweedaagse AM conferentie op 21 en 22 februari biedt een breed overzicht van ontwikkelingen aan zowel de softwarekant, innovatieve materialen als ook toepassingen en de business innovatie dankzij 3D printen. De conferentie vindt gelijktijdig met Metav plaats. Phil Reeves, vice president Stratasys, verzorgt de keynote lezing. Hierin gaat hij in hoe bedrijven 3D printen gebruiken om zowel hun verkopen te verhogen als bedrijfswinsten te optimaliseren.

Phil Reeves houdt op Inside3DPrinting de keynotelezing.

Phil Reeves gaat in op de bedrijfseconomische argumenten om 3D printen te adopteren, inclusief de mogelijkheid om toeleverketens voor low volume productie opnieuw in te richten. Hij geeft ook voorbeelden van verticale marktsegmenten waar 3D printen succesvol wordt toegepast.

 

Verschuif focus van technologie naar toepassing

De businesskant komt later ook nog eens aan bod in een van de deelsessies. Christian-Friedrich Lindeman, directeur van het DMRC van de universiteit van Padeborn, schetst hoe hij denkt dat supply chains gaan veranderen onder invloed van 3D printen. Een presentatie in het verlengde hiervan is de tweede keynotelezing op de eerste dag door professor Thierry Rayna van Ecole Polytechnique in Frankrijk. Hij pleit ervoor om de focus te verschuiven van de technologie naar de toepassing en naar de interactie met andere opkomende technieken zoals IoT, Big Data en machine learning te kijken.

 

Gaan we naar direct digital manufacturing?

Op de eerste dag gaan ’s middags kopstukken uit de industrie met elkaar in discussie over hoe additive manufacturing van hype kan doorgroeien naar direct digital manufacturing. De tweede congresdag, donderdag 22 februari, wordt geopend door Nikolai Zaepernick, senior vice president bij EOS. Hij bekijkt AM eveneens in het kader van de digitale fabriek. De tweede keynote lezing komt van professor Vasily Ploshikhin van de universiteit van Bremen. Hij bekleedt de leerstoel ingesteld door Airbus. Ploshikhin zal ondermeer uitleggen waarom het niet zo gek is te voorspellen dat het 3D printen van een heel vliegtuig minder ver weg is dan je zou denken. Vanuit Nederland spreekt onder andere Rein van der Mast over het design paradigma.

 

Korting op toegangsprijs

Lezers van 3D Print magazine kunnen bij de registratie de code 3DPRINTMAGAZINEI3D invullen en krijgen dan 15% korting op de deelnameprijs. Meer informatie vind je hier 

Back to top button