Technology

Digital Dot krijgt Benelux dealerschap Massivit

Digital Dot uit Vilvoorde is Benelux dealer voor Massivit 3D, de Israëlische fabrikant van 3D printers. Op Rapidpro wordt deze bijzondere 3D printtechnologie voor het eerst in de Benelux gedemonstreerd. Digital Dot gaat de machine daarna als demomachine gebruiken.

 

Snelle gelprinttechniek Beneluxprimeur op Rapidpro

Massivit 3D heeft een eigen 3D printtechnologie ontwikkeld: GDP geltechnologie. Er wordt geprint met een UV-uithardende hars, Dimengel. De UV-belichter zit in de printkop en het materiaal is na de belichting in een fractie van een seconde uitgehard. Omdat het uitharden in milliseconden gebeurt, is er amper supportmateriaal nodig. Dit draagt bij aan de hoge opbouwsnelheid en voorkomt kostbaar nabewerken. Met deze technologie mikt Massivit op een nieuwe markt: de promotiemarkt. Reclameobjecten maar ook decorstukken kunnen nu snel 3D geprint worden.

Massivit

 

 

Snijvlak van 2D en 3D wereld

“Deze advertisingmarkt is ook de markt waar wij ons met de 2D wide format printers al op richten”, zegt Nico Desmedt, directeur-eigenaar van Digital Dot in Vilvoorde. “Reclame gebonden objecten. Daarin zien we deze printer als aanvulling op ons bestaande activiteiten.” Massivit zelf ziet hierin ook de primaire markt: eyecatchers, uitvergrote modellen voor reclamedoeleinden, selfie-points die in opmars zijn. Ondertussen zijn ook andere toepassingen in beeld gekomen: grote modellen in de productontwikkelingsfase. De Massivit 3D printer print namelijk tot 1800 mm hoog. Ook Nico Desmedt merkt de interesse uit deze richting, ondanks dat de samenwerking tussen het Vlaamse bedrijf en Massivit pas eind vorig jaar formeel is beklonken. Hij krijgt al aanvragen voor typische 3D stukken, zoals grote prototypes en modellen. “Die vraagt komt automatisch omdat deze machine snel en groot print.”

 

Grote reclameobjecten 3D printen gaat snel  met de Massivit technologie. De geprinte objecten kunnen met meerdere technieken nabewerkt worden tot levensechte modellen.

 

35 cm opbouwen per uur

De 3D printer van Massivit print stukken tot 1800 mm hoogte, met maximaal 150 cm breed en 120 cm diep. Per uur wordt ongeveer 35 centimeter opgebouwd. Dit betekent dat een manshoog product binnen 8 uur klaar is. De versie die op Rapidpro komt, beschikt over twee printkoppen. Die kunnen ingezet worden om twee objecten gelijktijdig te printen, zodat de productietijd per product nog korter wordt. Qua afwerking zijn er meerdere opties: met wrappen (omwikkelen met kunststoffolie) kan men levensechte modellen maken. Maar er zijn ook lakken waarmee je snel een model kunt afwerken zodat het oppervlak glad wordt en het model beschermd wordt tegen weersinvloeden.

Digital Dot gaat zowel de verkoop voor Massivit doen als ook service en de verkoop van verbruiksmaterialen. Ook de technische ondersteuning zal vanuit Vilvoorde worden gedaan. Op Rapidpro 2018 (7 en 8 maart in Veldhoven) zijn medewerkers van Massivit zelf aanwezig. Bij Massivit 3D werken meerdere topmanagers die eerder ervaring bij andere 3D printbedrijven hebben opgedaan, zoals Objet en Stratasys.

 

Back to top button