Manufacturers

3D printen helpt OEM’s duurzamer te worden

Stratasys publiceert tweede ESG en Sustainability Report

“Duurzaamheid en governance zijn belangrijke drijfveren om additive manufacturing nog verder door te drukken in de algemene productieomgeving”, zegt Ryan Martin, Senior Research Director bij ABI Research. Hij verwacht dat de waardepropositie van de AM-bedrijven grote fabrikanten ondersteunt om hun ESG-initiatieven te versnellen en tegelijkertijd de winst te verhogen. Een voorbeeld is de Stratasys J850 TechStyle waarmee textielbedrijven hun CO2 voetafdruk verkleinen.


Ryan Martin doet deze uitspraak bij de presentatie van het tweede ESG en Sustainability rapport van Stratasys. In het rapport schetst de AM-pionier de activiteiten in het kader van milieu,-, sociale- en governance programma’s die het in het voorbije anderhalf jaar heeft gedraaid.


Waterverbruik en CO2 emissies gedaald
Zo heeft Stratasys wereldwijd het waterverbruik met bijna een derde gereduceerd. Zonnepanelen op de daken van de Israëlische fabrieken en kantoren leverde 441.339 kWh stroom op. Goed voor 207 ton minder Co2 emissies. En dankzij een nieuw recyclingprogramma dat onder klanten is uitgerold, is het aantal spoelen, cartridges en bussen die klanten inleveren om te recyclen, gestegen met ruim 11%. Op sociaal vlak heeft het concern geïnvesteerd in scholing en opleiding van medewerkers (gemiddeld 18 uur per medewerker) en zijn er nieuwe KPI’s ontwikkeld ten aanzien van meer vrouwelijke managers (35%) en meer vrouwelijke technici (minimaal 40%). Qua governance ondertekenen inmiddels alle nieuwe toeleveranciers de Suplier Code of Conduct, waarin ESG doelstellingen zijn opgenomen.


Textielindustrie kan CO2 footprint met kwart verkleinen door te gaan 3D printen


Kleinere footprint J850 TechStyle

Stratasys heeft onlangs samen met Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) een  Lifecycle Inventory Research Report voor de Stratasys J850 TechStyle opgesteld. Vergeleken met traditionele processen, levert het vervangen hiervan door de material jetting 3D printer een CO2 reductie op van 24,8%. In de hele supply chain kan de totale materiaalvoorraad met 49,9% gereduceerd worden door op het textiel te printen. Verder komt de kleinere CO2 voetafdruk door reductie van water- en energiegebruik. Dat is precies waar Ryan Martin op doelt met zijn opmerking dat additive manufacturing de industrie kan helpen de CO2 voetafdruk te verkleinen. Volgens hem worstelen wereldwijd OEM’s met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. In de analyse heeft Stratasys het 3D printen van logo’s op kleding vergeleken met het 2D printen van amuletten, het spuitgieten ervan of het gebruik van kunststof platen die gesneden worden.

Je kunt het ESG en duurzaamheidsrapport van Stratasys hier downloaden.

Back to top button