ApplicationsTechnology

Materialise stapt in ontwikkelaar virtueel eyewear pasplatform Ditto

Materialise neemt een strategisch belang in het Amerikaanse Ditto, een ontwikkelaar van een virtueel eyewear pasplatform. De twee bedrijven gaan samenwerken om de digitale transformatie van de brillenindustrie te ondersteunen en nieuwe, gepersonaliseerde retailervaringen voor de consument te creëren. De eyewearindustrie is voor het Belgische 3D printbedrijf een belangrijke groeimarkt.

Materialise is al enkele jaren bezig stap voor stap een positie in de eyeware industrie op te bouwen. De McLaren zonnebril die koning Filip onlangs bij zijn bezoek kreeg, is slechts één voorbeeld. Met de investering in Ditto zet Materialise een belangrijke stap om uiteindelijk de sector een end-to-end oplossing te kunnen bieden. Ditto ontwikkelt namelijk een virtueel eyewear pasplatform. Hierop kan de consument thuis brilmonturen passen. De software brengt het gezicht van de consument nauwkeurige in kaart en voegt dit samen met persoonlijke voorkeuren.

Samen met Ditto gaat Materialise end-to-end oplossing voor gepersonaliseerde brillen bouwen

Retailers kunnen consumenten meer aan zich binden

Op basis van deze combinatie adviseert de software, stelt de juiste pasvorm vast evenals de passende stijl en visualiseert dit op een levensecht beeld van de consument. Ditto werkt samen met retailers, brands en professionals in de oogzorg. Zij krijgen met het platform een tool in handen om hun service naar klanten uit te breiden en hen meer aan zich te binden. De gepersonaliseerde monturen worden uiteindelijk 3D geprint, waarmee de waardeketen volledig gedigitaliseerd is.

In de oktober editie van 3D Print magazine kun je een uitgebreid interview met Alireza Parandian lezen waarin hij dieper ingaat op de strategie van Materialise om de eyeweare industrie te digitaliseren

Nooit eerder gezien personalisatiegraad

“3D printen heeft de potentie om industrieën te transformeren doordat unieke designs in kleine series geproduceerd kunnen worden en biedt een personalisatiegraad die we niet eerder hebben gezien”, zegt Alireza Parandian, Global head business strategy for wearables bij Materialise. De samenwerking met Ditto bevestigt de belofte van Materialise om een end-to-end digitaal platform voor de eyewear industrie te ontwikkelen.

Betaalbare gepersonaliseerde brillen

Kate Doerksen, CEO van Ditto, verwacht dat de samenwerking met Materialise het bedrijf zal helpen om het einddoel, meer gepersonaliseerde brillen te produceren, te bereiken. “De verschuiving richting e-commerce, digitaal ontsloten slimme winkels en digitale productie is onvermijdelijk.” Ditto is gevestigd in Oakland in Californië. De technologie is gebaseerd op AR-visualisaties en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld om gepersonaliseerde brillen voor iedereen toegankelijk te maken. 3D printen maakt kosten-efficiënte massaproductie van volledig gepersonaliseerde producten mogelijk.

Back to top button