Applications

Materialise lijft RSscan en RS Print volledig in

Versnelling digitalisering van de footcare industrie

Materialise wordt volledig eigenaar van RSscan en RS Print. Hiermee komt ook de hele productlijn gepersonaliseerde inlegzolen Phits in de portefeuille van het Belgische bedrijf. Dat gaat tevens het strategisch partnerschap met Superfeet versterken. Het doel van deze transacties is de digitale transformatie van de footcare industrie te versnellen.


Dit heeft Materialise bekend gemaakt bij de presentatie van de Q3 cijfers. In het voorbije kwartaal zag de 3D printonderneming de omzet met ongeveer eenvijfde afnemen en het verlies oplopen naar 366 miljoen euro. Met name de medische divisie is in het derde kwartaal van 2020 gegroeid. Hier nam de omzet toe met bijna 11%. Operationeel heeft Materialise wel een kleine winst geboekt, 201.000 euro tegenover 2,9 miljoen in Q3 2019.

Footcare digitaliseren

Materialise bezit al de helft van de aandelen van RS Print, de eigenaar van de Phits steunzolenlijn. De andere helft van de aandelen is in handen van Superfeet. Materialise neemt dit pakket in de loop van november over. Materialise zal verder vrijwel alle activa van het Superfeet bedrijf RSscan overnemen. Door de RS Print en RSscan technologie onder één dak te brengen, wil Materialise haar R&D en productontwikkeling voor de personalisatie van voetverzorging versnellen en een uitgebreider pakket aan oplossingen voor voetverzorgingsexperts en hun patiënten opbouwen. Daarmee wil het de digitalisering in deze sector aanjagen. Alles wat nodig is voor gepersonaliseerde zolen is nu in handen van Materialise. Met deze transactie is een bedrag van € 8,2 miljoen gemoeid.

Onlangs heeft Materialise ook een nieuwe stap gezet in de eye care industrie. Hier bouwt het eveneens een volledig gedigitaliseerd ecosysteem uit. Lees meer hierover in de recente editie van 3D Print magazine.

Gepersonaliseerde voetverzorging

“3D printen en ontwerptechnologie hebben een groot potentieel om zowel consumenten als professionals in de gezondheidszorg te helpen het comfort, de gezondheid en de prestaties te verbeteren door middel van gepersonaliseerde voetverzorging”, aldus Fried Vancraen, CEO en oprichter van Materialise. Superfeet gaat wel verder met het installeren van de meetsystemen van RSscan, waarmee dynamisch de voeten gemeten worden om de gepersonaliseerde zolen te kunnen ontwerpen en 3D printen. Superfeet gaat samen met de Amerikaanse distributeur het netwerk in Amerika uitbreiden.

Back to top button