postprocessing

Uitpakken HP buildjobs voortaan geautomatiseerd

AM Solutions en HP hebben een geautomatiseerd uitpakstation ontwikkeld voor de HP Jet Fusion 5200 3D printer: het HP 3D Automatic Unpacking Station. Naast de hogere productiviteit door het uitpakken te automatiseren, zorgt het systeem voor een hoger percentage poederrecycling.


De samenwerking tussen AM Solutions, 3D Post Processing Technology en HP dateert van een jaar geleden. Vanaf het begin is het doel geweest om het vele handwerk na het 3D printen weg te nemen en te automatiseren. Hier ligt namelijk een knelpunt als 3D printen echt als productietechniek voor series wordt ingezet. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de print- en softwaretechnologie en materiaalkennis van HP en de ervaring met het industrieel bewerken van oppervlakken van Rösler.

HP en AM Solutions presenteren 3D Automatic Unpacking station voor HP printers

HP unpacking station

Hoger percentage poederterugwinning

Met een tillift plaatst de operator de Cooling Unit in het uitpakstation. De unit wordt dan automatisch geopend en de complete buildjob wordt in het uitlaadstation geladen. De relevante data over de buildjob worden van een RFID chip uitgelezen en doorgestuurd naar het uitpakstation. Ook hier hoeft dus niks meer handmatig te worden ingegeven. Ook in het vervolgtraject worden automatisch data uitgewisseld, uitgelezen en opgeslagen en kan men het proces op afstand monitoren. Het uitpakken van de onderdelen gebeurt eveneens geautomatiseerd. Afhankelijk van de geometrie van de onderdelen kan méér poeder worden teruggewonnen dan momenteel. Dit wordt direct weer klaar gemaakt voor een volgende printjob. Omdat het uitpakken direct kan beginnen na de minimale afkoeltijd, verkort het uitpakstation de totale doorlooptijd.

Ook nauwkeurig bij kleinere onderdelen

Volgens Stephan Rösler, CEO Rösler Oberflachtentechnik, heeft de expertise van het 3D printproces van HP de ontwikkeling van het geautomatiseerde uitpakstation versneld. Weerg is de Italiaanse pilot klant van AM Solutions. Het print per dag zo’n 2.500 onderdelen. Volgens het printservice bedrijf werkt het systeem snel en ook nauwkeurig bij kleine onderdelen. Het Italiaanse bedrijf denkt de doorlooptijd in de productie te kunnen verkorten met het nieuwe uitpakstation. “Het HP 3D Automatic Unpacking Station heeft aan onze verwachtingen van een geautomatiseerde uitpakoplossing voldaan”, aldus Weerg CEO Matteo Rigamonti.

Sleutel naar serieproductie

Ramon Pastor, algemeen directeur van de 3D Printing & Digital Manufacturing divisie van HP, bestempelt de nieuwe, schaalbare oplossing voor post processing als de sleutel om de potenties van additive manufacturing volledig te kunnen ontsluiten. “Hiermee kunnen we additive manufacturing naar serieproductie brengen.” Enkele weken geleden maakte de Spaanse topman van de 3D printdivisie bekend dat inmiddels meer dan 50 miljoen onderdelen zijn geprint op de HP multijet fusion systemen. Hij zei toen te verwachten dat de industrie steeds meer richting on demand manufacturing zal gaan. Hiervoor is automatisering van post processing noodzakelijk.

De productie van het uitpakstation gebeurt bij AM Solutions in Duitsland.

Back to top button