Applications

Farsoon levert grootste order 2020 uit aan Chuanglian 3D

Farsoon heeft de grootste order voor polymeer machines in 2020 uitgeleverd. Het gaat om meerdere SLS-machines, waaronder de CAMS HT1001P en drie Flight 403P systemen. De klant is Chuanglian 3D Technology Co., Ltd, een 3D printservicebureau dat over inmiddels meer dan 100 AM- en post processing machines beschikt.


Chuanglian 3D bestempelt zichzelf als het grootste 3D print servicebureau aan de Noordoost kunst van China. De regio aan de Bohai Bay kust is de bakermat van de moderne productietechnologie. Wang Xiaochen, algemeen directeur, zegt dat Farsoon hem overtuigd heeft dat een langdurig partnership de onderneming helpt de stap te zetten van additive business naar echte AM-productie. “Door diepgaande kennis van laser sintering te delen, heeft Farsoon ons geholpen om de AM technologie te integreren in onze productie. Daarmee versnellen we het verkennen van nieuwe markten en toepassingen.”

Chinees 3D print servicebureau koopt onder andere CAMS HT1001P systeem

Continu onderdelen tot 1 meter lengte printen

Het Chinese 3D print servicebureau maakt de stap naar AM-productie onder andere met het CAMS (Continuous Additive Manufacturing Solution) HT1001P system van Farsoon. Eind verleden jaar heeft de Chinese 3D printerfabrikant deze machine ook in Europa geplaatst, bij Modellbau Kurz en FKM Sintertechnik. De mogelijkheid om kunststof onderdelen tot 1 meter lengte te printen, opent nieuwe markten voor deze bedrijven. Het systeem 3D print namelijk continu onderdelen van een meter lang, 50 centimeter diep en 45 centimeter hoog. Daarnaast is de machine vanwege het volume van de bouwkamer geschikt om batches in series te printen. De Flight 403P is de nieuwste SLS printer, voorzien van een Fiber laserbron. Hierdoor verbetert de snelheid waarmee geprint worden, evenals de detaillering.

Afgelopen zomer heeft Farsoon ook een SLS machine geïnstalleerd op de nieuwe AM Technology campus van BMW.

Back to top button