3D print experts

Mark Vaes (CTO) verlaat Additive Industries

Mark Vaes, CTO bij Additive Industries, is opgestapt bij de Nederlandse fabrikant van 3D metaalprinters. Hij maakt de overstap naar ASML. Met zijn vertrek verliest Additive Industries een van de medewerkers die aan de basis van de MetalFab 1 en MetalFab Gen2 hebben gestaan.


Mark Vaes was bij de start van Additive Industries een van de eerste medewerkers, na Daan Kersten en Jonas Wintermans de het bedrijf in 2013 startten. Hij heeft grote invloed gehad op hoe de MetalFab uiteindelijk vorm heeft gekregen. Daarbij hadden ze vanaf het begin voor ogen om de toen bestaande AM-industrie te veranderen door een systeem te ontwikkelen voor de productie van functionele eindonderdelen. “Na 10 jaar is die visie nog steeds springlevend, en ik vertrek in de wetenschap dat Additive Industries een product van wereldklasse heeft dat aan die missie voldoet”, schrijft Mark Vaes in een post op z’n LinkedIn profiel.

Mark Vaes, 2e van links, bij de opening van de vestiging van Additive Industries in Bristol.

Mark Beard neemt rol als CTO over.

Zijn rol bij Additive Industries wordt overgenomen door Mark Beard, die in 2017 bij Additive Industries is komen werken om het Process & Application team in Eindhoven te leiden. Na het vertrek van co-founder Daan Kersten heeft Mark Vaes korte tijd zijn rol als CTO gecombineerd met die van CEO, totdat in maart 2021 Ian Howe als CEO werd binnnengehaald.

Mark Vaes gaat bij ASML aan de slag als Director Mechanical Development. In die rol stuurt hij een groot team engineers aan.

Back to top button