3D print expertsManufacturers

Daan Kersten stapt op als CEO Additive Industries

Daan Kersten stapt op als CEO van Additive Industries. Hij heeft zijn aandelenpakket verkocht aan Highlands Beheer, de houdstermaatschappij van de familie Wintermans. “Na acht intense jaren van snelle groei vind ik dit een goed moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap”, zegt de vertrekkend CEO.


De familie Wintermans is vanaf de start van Additive Industries intensief betrokken geweest bij de onderneming. Highlands beheer, de houdstermaatschappij, investeert nu € 14 miljoen in de Eindhovense fabrikant van 3D metaalprintsystemen. Het geld is bedoeld voor uitbreiding van het productportfolio, versnelling van de technologie roadmap en als versterking van het werkkapitaal. De nieuwe financiering voorziet ook in mogelijke COVID-19-effecten die de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf kunnen beïnvloeden.

Daan Kersten van Additive Industries

Lange termijn commitment van investeerder

In het persbericht over deze kapitaalsinjectie wordt eveneens aangekondigd dat Daan Kersten zijn rol bij Additive Industries neerlegt per 30 juni en zijn aandelen verkoopt aan Highlands Beheer. Het bedrag waarvoor maken de partijen niet bekend. Daan heeft acht jaar geleden samen met Jonas Wintermans Additive Industries opgericht. In een reactie op het extra kapitaal zegt hij dat dit het lange termijn commitment van Highlands Beheer bevestigt. “Het stelt Additive Industries in staat om een nieuwe en belangrijke stap te zetten in haar missie om baanbrekende verbeteringen te realiseren voor het 3D printen van hoogwaardige metalen onderdelen,”, aldus Daan Kersten. Hij zelf vindt het na acht jaar een goed moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap.”

Mark Vaes, CTO en vanaf het begin het technische brein achter de MetalFab 1, neemt vanaf 30 juni de taken van Daan Kersten over totdat er een nieuwe opvolger is gevonden.

Back to top button