Manufacturers

Additive Industries opent nieuwe huisvesting

Additive Industries opent komende week officieel de nieuwe huisvesting op Strijp-T. Een nieuwe mijlpaal voor de Nederlandse fabrikant van 3D metaalprinters, die ondertussen 20 systemen in het veld heeft staan, zegt CEO Daan Kersten.

 

Woensdag is de officiële opening van de nieuwe – oude – huisvesting van Additive Industries. Sinds enkele maanden zijn alle afdelingen inclusief de productie en het testen voor klanten bijeengebracht op Strijp-T in Eindhoven, in een van de voormalige Philipsfabrieken. Van hieruit gaat de onderneming de komende jaren verder groeien.

 

Op de IMTS was de Metalfab 1 te zwaar voor de vloer van het beursgebouw in Chicago en moest de 3D printer uitwijken naar een andere hal.

 

Toekomstige beursgang?

In een interview met het Eindhovens Dagblad zegt Daan Kersten (CEO) dat het bedrijf zelfstandig verder gaat groeien,  met steun van het investeringsfonds van de Agio-familie Wintermans en de Rabobank. Hij voegt er wel aan toe: “We draaien bij Euronext mee met een groepje bedrijven dat misschien ooit naar de beurs gaat. Maar voorlopig vinden we een beursnotering met al zijn regels nog niet aantrekkelijk.” Daan en Jonas Winterman zijn Additive Industries vijf jaar geleden begonnen met de ambitie om de kiem te leggen voor een nieuwe grote OEM’er in Brainport Regio, een opvolger van Philips en ASML in Zuidoost Brabant.

 

Back to top button