3D print expertsTechnology

Wilhelm Meiners (Trumpf) krijgt Big Five Award for AM

Wilhelm Meiners heeft de Big Five Award for Additive Manufacturing gekregen. De voormalige onderzoeker aan het Fraunhofer ILT, die dit jaar is overgestapt naar Trumf, kreeg de award uitgereikt tijdens de 3e editie van 3D Valley Conference in Aken. Deze conferentie over 3D printen krijgt komend jaar wellicht een Nederlands tintje omdat de organisatoren in gesprek zijn met Brightlands Chemelot Campus.

Krijgt 3D Valley Conference in 2019 Nederlands tintje?

Afgelopen week vond in Aken de 3e editie van 3D Valley Conference plaats, een event georganiseerd door Tema Technologie Marketing, ondersteund door een aantal partners uit de sector. Voor de tweede keer werd dit jaar de Big Five Award for AM uitgereikt, een onderscheiding waarmee men een persoon die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van additive manufacturing wil onderscheiden. “Mensen die voortdurend op jacht zijn naar 3D print mogelijkheden”, aldus professor Andreas Gebhardt van de FH Aachen, die de award uitreikte.

 

 

 

Promotie-onderzoek legt basis van industrieel 3D metaalprinten

Wilhelm Meiners heeft in de jaren negentig in Aken in zijn promotie-onderzoek de basis gelegd voor veel 3D metaalprinttechnologie die sindsdien is ontwikkeld. “Hij heeft het slm-proces zoals we dat toen nog noemden, mee ontwikkeld”, aldus professor Gebhardt. De onderzoeken en de kennis die Meinders ontwikkeld heeft, hebben een beslissende rol gespeeld in de industrialisatie van 3D metaalprinten. Wilhelm Meiners nam de prijs zelf in ontvangst op de conferentie. Hij heeft zijn werk als teamleider AM bij het Fraunhofer ILT dit jaar verruild voor een rol bij Trumpf Laser & Systemtechnik. Daar werkt hij als expert AM, een functie die hij grotendeels vanuit de onderzoekscentra in Aken vervult.

 

Duits-Nederlandse conferentie in 2019?

Een van de partners van 3D Valley Conference was dit jaar Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het Nederlandse onderzoekcluster presenteerde zich er met de vele innovatieprojecten rond materialen voor 3D printen. Wellicht krijgt het evenement in 2019 een internationaal karakter. Komende tijd gaat de organisatie met Brightlands Chemelot Campus kijken hoe meer Nederlandse deelnemers betrokken kunnen worden bij het evenement.

 

Back to top button