3D print experts

Mede-oprichter Lithoz wint Big Five award

Johannes Homa onderscheiden met prijs van Akense kennisinstituten

Johannes Homa, de oprichter en CEO van Lithoz, wint dit jaar de Big Five Award of Additive Manufacturing 2021. Deze onderscheiding komt van het Institut für werkzeuglose Fertigung en de Fachhochschule Aachen.

Professor Andreas Gebhardt van het IwF omschrijft de Oostenrijkse 3D print pionier als de motor die het Lithoz project telkens opnieuw een stap verder brengt. “Hij herkent de behoeften van de markt en, bovenal, van zijn klanten”, aldus de Akense hoogleraar. Volgens hem slaagt Homa met zijn onderneming erin om uitvinding succesvol te transformeren tot een product in de vorm van machines en materialen.

Tweede van links Johannes Homa, rechts naast hem professor Gebhardt (foto’s Succes \ Wirtschaftsforen)

Jubileumjaar voor Oostenrijks AM-concern

Voor Johannes Homa is de Big Five award een mooie erkenning voor het succes in het voorbije decennium. Lithoz, dat hij is gestart samen met Johannes Benedikt. viert namelijk dit jaar het tienjarig bestaan. De fabrikant van 3D printers voor technisch keramiek is een spin off van de universiteit in Wenen. Sinds de eerste machine op de markt kwam, is er een range aan 3D printers en vooral keramische materialen ontwikkeld voor verschillende markten, zoals de medische, industriële en dentale.

Illustere voorgangers

Met de award uit Aken kan Johannes Homa zich in het rijtje scharen van een aantal illustere voorgangers, waaronder Frank Palm van Airbus Central Research & Technolgy (die de prijs in 2019 won) en Wilhlem Meinders van het Fraunhofer ILT (nu werkzaam bij Trumpf)  die de award in 2018 heeft gewonnen.

Back to top button