Applications

WOTS 2018 toont 3D geprinte behuizing elektromotor URE-team

Komende week staat op de technologiebeurs WOTS 2018 in Utrecht prominent de elektro racewagen van het Eindhovense URE-team. Wie goed kijkt, zal zien dat de behuizing van de elektromotoren 3D geprint is .

 

Eindhovens raceteam met e-racewagen op WOTS 2018

Het University Racing Eindhoven team doet mee aan de Europese Formula Student competitie. Daarin racen de Eindhovense studenten met een wagen aangedreven door vier elektromotoren. Deze zorgen voor een acceleratie van 2,3 seconden voor 0 – 100 km/uur. De motor die de wielen direct aandrijft, is ontwikkeld door AE Group.  

AANVULING: De behuizing is 3D geprint door Additive Industries op hun Metalfab 1. Een van de designers van Additive Industries heeft de studenten van het URE-team ondersteund bij het optimaliseren van het ontwerp, zodat ze de voordelen van 3D metaalprinten maximaal hebben kunnen benutten.

 

Koeling geïntegreerd in de behuizing

Om de permanent magneet motoren met alle bijkomende sensoren beter op temperatuur te kunnen houden, hebben de studenten namelijk een behuizing ontworpen waarin koelkanalen geïntegreerd zijn. Ze koelen de motor dus direct via de behuizing. Dat kan eigenlijk alleen efficiënt als je de koelkanalen door de motorbehuizing laat lopen. Een daarvoor is 3D metaalprinten de enige zinvolle productietechnologie.

De URE-racewagen staat op de WOTS beurs op de stand van FEDA.

 

 

 

Back to top button