3D printmarktTechnology

TCT Show Birmingham: what’s new in de 3D printindustry?

Deze week vindt in Birmingham TCT show plaats, een van de langst bestaande evenementen op het vlak van 3D printen. Dat levert altijd wel nieuws op, zoals de aankondiging van Additive Industries dat een vertegenwoordiging in Groot Brittannië heeft gevonden.

 

Britse agent voor Additive Industries

Additive Industries heeft een partnerschap gesloten met Laser Lines, een van de marktleiders in de 3D printindustrie in het Verenigd Koninkrijk. Laser Lines wordt agent voor de Eindhovense onderneming, die eerder al aankondigde een applicatieontwikkelcentrum in het VK op te zetten. Laser Lines telt in totaal 37 medewerkers, waarvan er 24 zich alleen met de verkoop en service van 3D systemen bezighouden. Het bedrijf gaat de machines van Additive Industries zowel in het VK als Ierland onder de aandacht van potentiële klanten brengen.

 


Van links naar rechts Mark Beard (General Manager UK, Additive Industries), Mark Tyrtania (Sales Director, Laser Lines), Daan Kersten (CEO, Additive Industries) and Phil Craxford (Sales Manager, Laser Lines)

 

XJet start uitbouw dealernetwerk

Ook het Israëlische XJet laat in Birmingham weten dat het een dealer voor het VK heeft gevonden. Carfulan Group gaat de keramiek- en metaalprinters verkopen. Dat doet de groep onder de naam, XJ3D. Het wordt hiermee wereldwijd de eerste distributeur van de XJet machines. Dror Danai, CBO van Xjet, zegt dat de onderneming hiermee de eerste stap zet voor de uitbouw van een wereldwijd netwerk van dealers. Tot nog toe staat er onder andere bij Oerlikon een van de machines van XJet, vooral om de mogelijkheden van de NanoParticle Jetting technologie te onderzoeken.

 

Haim Levi, VP Manufacturing and Defense Markets bij XJet, bezegelt de deal met Carfulan Group met directeur Matt Fulton.

 

Renishaw: belang van multilaser technologie

Marc Saunders, directeur Global Solutions Centres bij Renishaw, heeft overigens op de eerste beursdag een interessante lezing gehouden over de zin van multilasertechnologie in 3D metaalprinters. “Multilaser technologie is een revolutie voor deze industrie, vanwege de lagere kosten per onderdeel en de toegenomen productiviteit”, aldus Saunders, die enkele maanden geleden nog in Nederland sprak. Volgens hem verschuift AM stilaan van de prototype toepassingen naar de industriële serieproductie. Maar daarvoor moet de sector zich wel bewust zijn van het belang van efficiency en laagdrempelige toegang tot de technologie.

Marc Saunders van Renishaw: belang multilasertechnologie.

 

Anders dan PA 12 voor lasersinteren

Prodways toont in Birmingham een aantal materialen waarmee de Fransen denken de beperkingen van PA12 bij lasersinteren te kunnen omzeilen. Zo laten ze een rubberachtig materiaal zien TPU-70A, glas gevuld nylon 11 voor toepassingen waarin het product aan hoge temperaturen wordt blootgesteld en polypropyleen, voor onder andere bevestigingsmaterialen en scharnieren. Prodways toont verder op TCT Show Plastcure Rigit 10500 hars dat vooral gebruikt wordt voor het 3D printen met SLA technologie van spuitgietmatrijzen.

 

IDC: Ultimaker een van de innovators in de 3D printindustrie

Ultimaker kondigde aan het begin van de beurs aan dat in november printprofielen voor de S5 van nieuwe filamenten van DSM en Owens Corning worden opgenomen in Cura. Ondertussen heeft IDC (International Data Corporation Ultimaker uitgeroepen tot een innovator in de 3D printindustrie, die “een overtuigende en onderscheidende oplossing biedt voor 3D printen”. IDC Innovators: Plastic Based 3D Printing 2018 is een rapport waarin de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor kunststof 3D printen beoordeeld worden. Volgens Tom Greene, onderzoeksdirecteur, zijn de innovators de bedrijven die de regels veranderen.

 

Back to top button