Technology

Additive Industries lanceert Metalfab1 met 4 lasers

Additive Industries presenteert komende week op Rapid 2017 in Pittsburg de Metalfab1 in de uitvoering van 4 laserbronnen. Daarnaast vindt er de officiële presentatie in de Noord Amerikaanse markt plaats van de kleinere machine, die onlangs op Additive World Conference in Eindhoven bekend werd gemaakt. 

 

Op Amerikaanse AM beurs in Pittsburg

Rapid + TCT is een van de belangrijkste evenementen voor de AM wereld in Noord Amerika. Dit jaar strijken beurs en congres neer in Pittsburg, een van de belangrijkste industriesteden in de VS. En dat is niet zomaar. Want momenteel zijn er in de regio meer dan 120 onderzoeksinstituten gevestigd. Ook op het vlak van 3D metaalprinten gebeurt er veel in deze streek. Zo heeft poederfabrikant Arconic heeft er vorig jaar een fabriek voor metaalpoeder geopend; GE heeft vlakbij het Center for Additive Technology Advancement (CATA) in gebruik genomen en het NextManufacturing Center van de Carnegie Mellon University is een van de leidende onderzoekscentra voor additive manufacturing.

 

Flexibiliteit dankzij 1 tot 4 lasers

In die omgeving zet de Eindhovense fabrikant van 3D metaalprinters een belangrijke volgende stap: de komst van 4 laserbronnen in de Metalfab 1.Het gaat om 4 laserbronnen van elk 500W. Elke laser kan de complete bouwplaat belichten. De toepassing van 4 laserbronnen die elk zulk groot bereik hebben zorgt voor meer flexibiliteit. Ze kunnen ingezet worden om de snelheid te verhogen maar grotere werkstukken kunnen net zo goed met één laser geprint worden. Daarmee voorkomt men zichtbare overgangen van het ene naar het andere kwadrant. Doordat de Metalfab1 een modulair gebouwde machine is, kan gestart worden met 1 laser en kunnen later meerdere lasers toegevoegd worden.

 

Metalfab1 Tool
Het instapmodel van de Metalfab1 beleeft volgende week de première op de Noord Amerikaanse markt.

Instapmodel voor het eerst op Amerikaanse markt

Additive Industrie presenteert op Rapid + TCT eveneens de kleinere MetalFAB1 Process & Application Development Tool, de compacte instap machine. Deze is ontwikkeld voor het valideren van AM processen en producten. Ook de Amerikaanse partner van Additive Industries, 3DSIM voor simulatie van het printproces, doet mee aan de beurs. 3DSIM toont er de betaversie van exaSIM, een softwaretool waarmee voordat het printproces start inzicht ontstaat in eventuele spanningen in het werkstuk, vervormingen et cetera.

 

 

Back to top button