Manufacturers

Ackuray DLP printers wereldwijd beschikbaar

De Taiwanese 3D printerfabrikant Ackuretta Technologies gaat de Ackuray DLP 3D printers wereldwijd verkopen. De Ackuray A96 en A135 kunnen gebruikt worden met harsen van elke leverancier. Ze worden geleverd met een geïntegreerde versie van Materialise Magics. Ackuretta Technologies richt zich op engineering, de dentale industrie en sieradenontwerpers.

 

Taiwanese fabrikant start levering Ackuray A96 en A135

Bij de lancering van de eerste Ackuray DLP printer, de Ackuray A135, in januari positioneerde Ackuretta Technologies zich zeer duidelijk in de markt. De A135 is een DLP printer die 90% van de prestaties levert van de EnvisionTEC printers tegen 25% van de kosten. Ayush Bagla, managing director: “Veel maakbedrijven pakken 3D printen op om de processen te stroomlijnen en kosten te reduceren. De hoge investeringskosten zijn voor ons de katalysator geweest om de Ackuray serie printers te gaan ontwikkelen, die nauwkeurigheid en snelheid tegen aanvaardbare kosten bieden.” Beide modellen kosten $ 18.900.

 

Ackuray A135
Een van de markten waar de fabrikant zich op richt is de dentale industrie.

 

8 eigen materialen

Tot nog toe liep het betaprogramma, maar de fabrikant kondigt nu aan de Ackuray A135 en de nieuwe Ackuray A96 wereldwijd te gaan vermarkten. De printers worden samen met 8 harsen op de markt gebracht, waaronder vier biocompatible materialen en materialen voor het printen van modellen voor verloren was gieten. De software is open, er kunnen ook materialen van derden worden gebruikt.

 

Wat kunnen de Ackuray DLP printers?

Het verschil tussen beide printers zit in de nauwkeurigheid en het materiaal. Beide zijn DLP printers die gebruiken van een LED-projector. De kleinere A96 heeft een bouwvolume van maximaal 96 bij 54 bij 130 mm, met een resolutie van 50 µm (laagdikte 25 µm) . De grotere A135 bouwt in een maximale resolutie van 70 µm werkstukken op van 135 bij 76 bij 130 mm. Bij een laagdikte van 100 µm halen de printers in de Z-richting een snelheid van 4 cm per uur. Beide machines zijn voorzien van automatische kalibratie.

 

Acuray DLP
De Ackuray 135.

Herstart met druk op de knop

Een bijzonder feature is dat bij een mislukte printjob niet eerst het vloeistofbad gereinigd hoeft te worden. Met een speciale functie wordt de bovenste laag uitgehard. Deze kan daarna als een sticker worden los getrokken. Daarna kan het printen direct opnieuw beginnen. Bij de aankoop van de printer zit een licentie voor 3 jaar voor de Materialise software. Daarna kost deze 2100 $ per 3 jaar.

 

Back to top button