Technology

Additive Industries kondigt Metalfab-600 en nieuwe CEO aan

Co-founder Jonas Wintermans wordt nieuwe CEO van Eindhovense printerfabrikant

Terwijl Formnext Connect officieel gesloten is, komt Additive Industries met de aankondiging van de Metalfab-600. Met dit nieuw topmodel mengt de Nederlandse fabrikant zich alsnog in het multilaser geweld op de AM-beurs. Tegelijkertijd kondigt de fabrikant aan dat Jonas Wintermans de nieuwe CEO wordt.


Na de aankondiging van het contract dat Additive Industries heeft gesloten met Fusor Tech voor de levering van de eerste Metalfab1 en de samenwerking met Makino om een geïntegreerd additief en subtractief proces te ontwikkelen, kondigt de Nederlandse metaalprinterfabrikant nu de ontwikkeling van een nieuw topmodel. De Metalfab-600 moet voor een vijf keer hogere productiviteit zorgen.

Juist op dit moment is het cruciaal voor Additive Industries om te ontwikkelen en te innoveren.

Joans Wintermans, co-founder en CEO

10 lasers goed voor 1000cc opbouw per uur

Het bouwvolume neemt toe tot 600 bij 600 bij 1000 mm. De productiviteit komt van de 10 lasers van elk 1 kW waarmee de machine wordt uitgerust. Additive Industries verwacht dat men daarmee per uur 1000 cc materiaal kan gaan printen. Het nieuwe platform wordt zo ontworpen dat het in de toekomst verder vergroot kan worden. Ook met de nieuwe machine wil Additive Industries weer de laagste kosten per onderdeel in de markt bereiken. De markten waarop het zich richt zijn de gietindustrie en de verspanende industrie. De machine moet eind 2021 klaar zijn.

Jonas Wintermans nieuwe CEO

Vanwege het belang van dit project pakt Mark Vaes zijn rol als Chief Technology Officer weer full time op. Hij is afgelopen voorjaar interim CEO geworden na het vertrek van Daan Kersten. Mark Vaes heeft de beide rollen gecombineerd, maar kan zich weer op de technologie richten omdat Jonas Wintermans de rol als CEO op zich neemt. Jonas was destijds samen met Daan Kersten oprichter van Additive Industries maar heeft jarenlang op de achtergrond gefunctioneerd. Hij zegt nu: “Juist op dit moment is het cruciaal voor Additive Industries om te ontwikkelen en te innoveren. Het Metalfab-600 project is relevant voor onze klanten en daarom relevant voor Additive Industries.. Het grotere bouwvolume opent de deur naar meer toepassingen en meer productiviteit.” Ook de bestaande Metalfab1 worden nog verder doorontwikkeld, met name op het vlak van lasers en van een eenvoudigere bediening.

Extra investering in Additive Industries

In het persbericht verwijst Additive Industries nog naar het feit dat Highlands Beheer, het investeringsfonds van de familie Wintermans, dit jaar flink investeert in Additive Industries. In totaliteit gaat het dit jaar om €28 miljoen dat Highlands Beheer heeft geïnvesteerd om de groei en de ontwikkelingsambities van Additive Industries te ondersteunen. Afgelopen voorjaar heeft het investeringsfonds al een keer € 14 miljoen in Additive Industries gestopt voor onder andere de uitbreiding van het productportfolio. Dat bedrag is dus blijkbaar de afgelopen maanden verdubbeld.

Back to top button