software

Geeft Hybrid Software impuls aan Binder Jetting markt?

Lancering software voor zowel fabrikanten als gebruikers van Binder Jetting 3D printers

Gaan we dankzij een Belgische ontwikkeling bij Binder Jetting hetzelfde zien als bij de LPBF printers? Dat het aanbod fabrikanten met 3D printers op basis van deze technologie sterk gaat groeien omdat ze een quasi kant en klare oplossing aangereikt krijgen? Zou kunnen: Hybrid Software introduceert op Formnext Cloudflow, software voor zowel fabrikanten als gebruikers van Binder Jetting printtechnologie.


Hybrid Software uit Gent maakt hiermee z’n debuut in de AM industrie. De ontwikkelaar van software voor de 2D printindustrie heeft onlangs een nieuwe business unit opgestart voor de 3D printermarkt, geleid door Kris Binon.

Hybrid Software
Het ontwikkelteam achter Hybrid Software voor de 3D printindustrie (Foto’s Hybrid Software Group)


Met hardware van Meteor Inkjet

Het moederbedrijf  kan bogen op Meteor Inkjet, ‘s werelds grootste leverancier van printkopelektronica voor Binder Jetting. De combinatie van hun hardware met de eigen software van Hybrid garandeert een directe, veilige gegevensstroom van CAD tot printkop. De expertise van Meteor op het gebied van druppelvorming, bindmiddeltoevoersystemen, golfvormen enzovoort is uniek in de 3D-printindustrie. Cloudflow Maker vult het bestaande aanbod aan en is bedoeld voor de fabrikanten van Binder Jetting 3D printers. “Tientallen jaren ervaring hebben in het jetten van de juiste druppel op de juiste plek is maar één ding; bij industriële printsoftware gaat het om het vermogen om snelle, veilige en modulaire oplossingen te bieden, evenals klantgerichte ondersteuning, onderhoud en upgrades”, schetst Kris Binon, AM Business Development manager, de oplossingen die de nieuwe business unit de markt biedt.


Hoog-volume productie

Cloudflow Maker is ook de software voor de gebruikers van de Binder Jetting 3D printers om hun workflow te digitaliseren en optimaliseren, iets dat Hybrid Group eveneens al jarenlang doet in de 2D printindustrie. Mike Rottenborn, CEO van Hybrid Software Group, ziet kansen omdat de 3D printindustrie volgens hem op een beslissend kruispunt staat. “Nu printerproducenten en -gebruikers zich richten op industrialisatie, hebben ze software nodig om hun workflows te optimaliseren en te stroomlijnen voor hoog-volume productie. Om dit te bereiken gebruiken wij onze expertise op het gebied van enterprise workflow voor printen om functionaliteiten te ontwikkelen die waarde toevoegen voor Binder en Material Jetting.”

Hybrid Software deelt op Formnext 2023 de stand samen met Meteor Inkjet.

Back to top button