softwareTechnology

Gebruikers Method 3D printers kunnen nu ook Cura gebruiken

UltiMakers Cura 5.6 release kan .makerbot bestand aanmaken

UltiMaker heeft de Method X en Method XL toegevoegd aan de printprofielen in de bètaversie van Cura 5.6. Daarmee is de integratie van fusiebedrijf weer een stap verder. Gebruikers van de Method 3D printers kunnen nu op dezelfde gebruikservaring rekenen als degene die met de UltiMaker S printen.


Vorig jaar zijn het Nederlandse Ultimaker en de vroegere Stratasys-dochter Makerbot gefuseerd tot UltiMaker. Wie met een van de Method 3D printers van Makerbot printte, kon echter nog niet profiteren van alle instelmogelijkheden van Cura. Dat kan nu wel.


Ander bestandstype

In een blogpost geeft UltiMaker aan dat de belangrijkste reden waarom dit een jaar heeft geduurd, is, dat de Method printers een ander bestandstype gebruiken dan de S serie printers. Ze werken met .makerbot bestanden. Cura moest hierop aangepast worden.


Ook nieuwe materiaalprofielen

In de nieuwste Cura 5.6 bèta release vind je nieuwe printprofielen voor de Method en Method XL 3D printers, evenals nieuwe materiaalprofielen voor ABS-R, ABS-CF (Carbon Fiber) en RapidRinse. Deze profielen zijn net zo professioneel afgestemd en uitgebreid getest als de profielen voor de S serie 3D printers en materialen, zodat Method gebruikers dezelfde ervaring krijgen. Inj totaal krijg je toegang tot meer dan 600 instellingen in Cura voor volledige flexibiliteit bij het 3D printen.


CloudPrint blijft toegankelijk

De Method 3D printers zijn vanaf het begin ontwikkeld voor 3D printen van eindonderdelen, tooling en prototyping. De XL versie onderscheidt zich niet alleen met het bouwvolume (305 bij 305 bij 320 mm) maar ook met de verwarmde bouwkamer (tot 100 graden C) en verwarmde bouwplaat. Daarmee wordt het risico op warping of slechte laaghechting vermeden. De twee Method modellen blijven werken met CloudPrint voor de buildjob voorbereiding en het op afstand beheren van de 3D printers. Er is dus geen noodzaak om over te stappen. Wie geen toegang tot de cloud heeft of dit niet wil, kan de nieuwe Cura release lokaal installeren en daarmee werken.


UltiMaker kondigt aan de komende tijd met meer updates voor de twee printermodellen te komen. Zo zullen er nog meer materiaalprofielen toegevoegd worden en worden de 3D printers compatibel met UltiMaker Digital Factory.


Hier kun je meer lezen over de bètaversie van Cura 5.6 en deze downloaden

Back to top button