3D printmarktManufacturers

GE en Concept Laser investeren 100 miljoen nieuwe 3D-Campus

GE en Concept Laser investeren 100 miljoen euro in de nieuwe 3D-Campus in het Duitse Lichtenfels. Met deze investeringsplannen vult GE de belofte in om van Concept Laser in Duitsland het wereldwijde concerncentrum voor metaalprinten te maken. De nieuwe 3D-Campus moet begin 2019 klaar zijn en zal goed zijn voor 700 arbeidsplaatsen. Op dit moment werken er zo’n 200 mensen.

 

700 arbeidsplaatsen op nieuwe campus 3D metaalprinten

Toen GE verleden jaar een meerderheidsbelang kocht in Concept Laser, kondigde het Amerikaanse concern al aan om van de locatie Lichtenfels de hoofdvestiging voor de 3D metaalprint activiteiten te maken. Ook in diverse presentaties heeft het management van GE Additive, zoals de divisie heet, gezegd dat Duitsland wereldwijd het centrum voor de 3D metaalprintactiviteiten wordt. Deze week is er meer bekend geworden over de 3D-Campus waarvoor dit najaar de eerste spade de grond in gaat.

 

GE Additive
De 3D geprinte nozzle van GE waarmee het additive manufacturing project van GE is gestart.

35.000 vierkante meter groot terrein

De campus krijgt een omvang van 35.000 m2. Hierop worden zowel de R&D gehuisvest, productie, service en logistiek, alles onder één dak. “Door de 3D-Campus worden gelijktijdig de ondernemers spirit als de startup cultuur bevestigd en versterkt”, zegt Frank Herzorg, oprichter en momenteel bestuursvoorzitter van Concept Laser. Zodra de nieuwbouwplannen allemaal klaar zijn, kunnen de verschillende afdelingen van het bedrijf weer bijeen worden gebracht. Door de sterke groei van de voorbije jaren zijn de medewerkers momenteel namelijk verspreid over meerdere locaties. De huidige locatie biedt onvoldoende groeimogelijkheden, vandaar dat men uitwijkt naar een nieuwe locatie in Lichtenfels. Tot 2022 zal de nieuwe campus nog verder uitgebreid worden.

 

Frank Herzorg: investering helpt groei versnellen

Frank Herzorg ziet in de investering de bevestiging dat Concept Laser dankzij de nieuwe meerderheidsaandeelhouder de groei kan versnellen. “Ik ben blij dat de belofte van groei in Lichtenfels nu door GE wordt omgezet in daden”, vervolgt Herzog. Daarvan profiteert ook de regio. Want het aantal arbeidsplaatsen op de campus groeit naar 700 tegen 2019, als de nieuwe vestiging in gebruik wordt genomen. Volgens de website van het bedrijf werken er nu meer dan 190 mensen. Momenteel heeft Concept Laser een groot aantal vacatures al open staan voor kandidaten. Frank Herzorg ziet de investeringen tevens als een kans om nog sterker te profiteren van de dynamische markt en de kansen die deze momenteel biedt.

 

GE 3D-Campus
Een artist impression van de nieuwe 3D-Campus waarin Concept Laser en GE 100 miljoen investeren.

 

GE wil leidende rol in additive manufacturing

Mohammad Ehteshami, vice president von GE Additive, zegt dat de investering van 100 miljoen euro deel uit maakt van de lange termijn strategie van het concern. Tot nog toe heeft GE al meer dan 1,5 miljard dollar geinvesteerd in additive manufacturing. Dit geld is onder andere besteed aan overnames van Concept Laser en het Zweedse Arcam (ook meerderheidsbelang). GE Additive wil een leidende positie in additive manufacturing uitbouwen.

In de Benelux vertegenwoordigt Landré Concept Laser

 

Back to top button