3D printservice

Thrinno Marketplace: méér dan online marktplaats metal AM

De Vlaamse startup Thrinno lanceeert een online marktplaats voor metal additive manufacturing. Thrinno Marketplace is echter méér dan een matchmaking tool voor de 3D metaalprint wereld. Gebruikers kunnen ook online hun ontwerp controleren op printbaarheid. Dat kan via een design check toolbox, die vrij beschikbaar is voor gebruikers van het Thrinno platform.

 

Uitbesteders én 3D printservicebedrijven profiteren van online marktplaats

 

In maart heeft Thrinno op RapidPro een online calculatietool voor het 3D printen van metalen componenten gelanceerd. Via Thrinno Fast Quote kun je online direct inzicht krijgen in de kosten van het additief vervaardigen van een metalen werkstuk. De startup breidt nu uit met een online marktplaats, Thrinno Marketplace.

 

Kostprijs afhankelijk van ruimte op bouwplaat

Wil je met 3D metaalprinten de beste prijs krijgen, dan hangt deze prijs in sterke mate af van de beschikbaarheid van ruimte op het bouwplatform. Voor het 3D printservicebedrijf betekent bij een goed gevuld bouwplatform dat een opbrengst van extra buildjob grotendeels winst zal zijn. Voor de uitbesteder levert dat doorgaans een lagere prijs op. Daarom, zo zeggen de ontwikkelaars van de Thrinno softwaretools, verschillen de prijzen voor metalen 3D print onderdelen sterk. De prijs houdt direct verband met de mate waarin het bouwplatform is vol gepland. Thrinno Marketplace koppelt via een zelfontwikkeld algoritme opdrachtgevers en 3D printservice bedrijven. Hierbij kan men bepaalde voorkeuren aangeven, zoals locatie, materialen, afmetingen, ervaring in specifieke sectoren, levertijd, et cetera. Wie dat wil, kan gebruikmaken van het veilingsysteem dat aan de online marktplaats is gekoppeld.

 

De online marktplaats voor metal AM van Thrinno is meer dan een platform dat vraag en aanbod bijeen brengt.

 

Elektronische NDA

Thrinno realiseert zich dat juist bij additive manufacturing het dikwijls gaat om onderdelen waarvan de opdrachtgever niet wil dat het design in verkeerde handen terecht komt. Daarom is er een mogelijkheid geïntegreerd om vooraf een elektronische NDA te ondertekenen. Pas daarna krijgt het 3D printbedrijf toegang tot de file. Ook kan men vooraf de printbaarheid van het ontwerp controleren. Daartoe is een design check tool in de site geïntegreerd. Hiermee zien opdrachtgevers niet alleen waar het design wellicht voor problemen kan zorgen, maar ook hoe ze de kostprijs eventueel kunnen verlagen. Eventueel kan zelfs de hulp van een AM consultant worden ingeroepen.

 

De Thrinno Marketplace is inmiddels online

Back to top button