3D printmarktApplications

FIT AM Group gaat 3D printen voor Caterpillar

De Duitse FIT Additive Manufacturing Group is een strategische samenwerking aangegaan met Caterpillar. Het Duitse concern gaat zowel aluminium als titanium componenten voor Caterpillar redesignen voor AM en dan 3D printen. Kennis van het AM bedrijf wordt ingebracht in de samenwerking. Het werk is aanvullend op hetgeen al gebeurt in de Caterpillar Additive Manufacturing Factory.

 

Bedrijf gaan strategische samenwerking aan om AM verder te ontwikkelen

De twee bedrijven hebben hun strategische samenwerking bekend gemaakt. Qua omvang verschillen de beide ondernemingen enorm van elkaar. Caterpillar als ’s werelds fabrikant van onder andere zwaar materiaal voor de bouw en mijnindustrie. Met een omzet van 37,5 miljard dollar. En de FIT groep als een van de eerste industriële 3D printbedrijven, met 24 miljoen euro omzet en 250 medewerkers. Toch zegt FIT CEO Carl Fruth dat de twee bedrijven elkaar op het vlak van additive manufacturing aanvullen.

Stacey DelVecchio, AM projectmanager bij Caterpillar,

Caterpillar kan veel profiteren van AM

“Caterpillar is op veel gebieden wereldwijd marktleider en kan enorm profiteren van additive manufacturing. Maar, dat vereist innovatieve technologie en een nieuwe manier denken, gecombineerd met ervaring en diepgravende kennis”, aldus Fruth. Die ervaring en kennis brengt het 3D printservicebedrijf in. FIT is namelijk al sinds 1995 actief in de AM industrie. Volgens Stacey DelVecchio, AM projectmanager bij Caterpillar, helpt de samenwerking de inbedding van 3D printen bij de equipmentmaker versnellen. Vooralsnog hebben de twee bedrijven afgesproken dat de samenwerking voor de komende drie jaar geldt. Afhankelijk van het succes van de samenwerking komt er daarna een vervolg.

 

FIT Technology Day in nieuwe AM fabriek

FIT heeft vorig jaar fors geïnvesteerd in een volledig nieuwe additive manufacturing fabriek. Deze fabriek, voor serieproductie, is recent in gebruik genomen. Op vrijdag 7 april houdt het bedrijf bij deze fabriek in de buurt van Nürnberg een technologiedag. Dan vinden er ook meerdere presentaties plaats, onder andere door AM experts van Toyota. Deelname aan deze FIT Technology Day is gratis, na aanmelding. In de mei editie van 3D printmagazine kun je een uitgebreide reportage verwachten.

 

Back to top button