3D printmarkt

CyBe opent vestiging in de VS

Brabants 3D betonprintbedrijf ziet groeikansen in Amerikaanse markt

CyBe maakt de overstap naar de Verenigde Staten. Het Nederlandse 3D betonprintbedrijf opent een kantoor in Florida en heeft plannen om in Noord-Amerika in te spelen op de vraag naar duurzame (huur)woningen waarvoor 3D betonprinten een goede technologie is. CyBe is ook  lid geworden van ASTM (American Society for Testing and Materials).


Berry Hendriks, oprichter en CEO van CyBe Construction: “We zien uitstekende mogelijkheden om onze Amerikaanse investeringen de komende jaren nog verder uit te breiden en we richten ons specifiek op de duurzame woningmarkt van het land. Daar zien we een sterke vraag naar betaalbare (huur)woningen, die tijdens Covid-19 alleen maar lijkt te zijn toegenomen, versterkt door de effecten van klimaatveranderingen.” 3D betonprinten draagt bij aan het sneller en duurzamer bouwen van woningen.

Holistische aanpak van 3D betonprinten in plaats van gefragmenteerd proces

Het type woningen dat CyBe in de VS wil gaan 3D printen. (illustraties: CyBe Construction)

Aannemer uit Florida leidt CyBe vestiging

CyBe Construction Florida LLC zal worden geleid door de in Florida geboren en getogen James Light. Hij houdt zich al 6 jaar bezig met 3D-betonprinten en heeft in 2021 met succes het eerste toegestane huis in Florida 3D-geprint met behulp van een Cobod-systeem. James is sinds 2007 erkend aannemer in Florida en heeft een klein familiebouwbedrijf in zijn woonplaats Tallahassee, Florida. James Light ziet dat zijn visie aansluit op die van CyBe, namelijk een holistische benadering van het bouwproces in tegenstelling tot het huidige sterk gefragmenteerde proces.

CyBe wordt lid van ASTM 

CyBe heeft zich aangesloten bij ASTM (American Society for Testing and Materials). Deze organisatie heeft inmiddels meer dan 12.000 normen die wereldwijd worden gebruikt en richt zich sinds enkele jaren ook op de wereldwijde 3D printindustrie.

Een belangrijke rol in de ecosysteem van het Nederlandse bedrijf – hardware, software en materialen voor 3D betonprinten – speelt CyBe mortel, die in slechts 3 minuten verhardt en structurele sterkte bereikt binnen het uur. De CO2 uitstoot wordt met 32% verminderd.

Back to top button