Technology

MTC eerste niet-Amerikaanse partner in ASTM International

Het Amerikaanse normalisatie instituut ASTM International heeft het Manufacturing Technology Centre (MTC) in het Verenigd Koninkrijk geselecteerd als eerste niet-Amerikaanse organisatie om founding partner te worden van het ASTM International’s Center of Excellence in Manufacturing. Het Britse instituut krijgt met name een rol in de ontwikkeling van additive manufacturing standaarden.

Consortium onder leiding van ASTM Internationaal ontwikkelt industriestandaarden voor 3D printen

In het MTC is het National Centre for Additive Manufacturing (NCAM) gevestigd. Dit kennisinstituut beschikt over de meest uitgebreide combinatie van apparatuur en 3D printcapaciteit in het Verenigd Koninkrijk. Het is ook de thuisbasis van het Additive Manufacturing Benchmarking Centre van het Europees Ruimte-Agentschap. Het MTC heeft een voorstel ingediend voor een call die de Amerikaanse organisatie had uitgeschreven.

 

Gebrek aan standaarden een knelpunt

Het ontbreken van industriestandaarden is één van de knelpunten die een verdere doorbraak van 3D printen voor industriële toepassingen in de weg staan. ASTM International is al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van standaarden specifiek voor AM. Het Center of Excellence in Manufacturing is bedoeld om de ontwikkeling van industriële standaarden verder op te pakken en de kloof tussen R&D en de praktijk in de industrie te overbruggen. MTC wordt ondersteund door een aantal Europese onderzoeksinstellingen. De Amerikaanse partners in het centrum zijn Auburn University, NASA en EWI (Amerikaans lasinstituut).

 

Hiaten opvullen

Gezamenlijk gaan ze standaarden voor 3D printen ontwikkelen die de innovatie in additive manufacturing ondersteunen. “Het voorstel van het MTC was een van de hoogst gewaardeerde onder de tientallen ingediende voorstellen. MTC zal een sleutelrol spelen in het realiseren van onze visie om de hiaten die de industrie in standaardisering ervaart op te vullen en wereldwijd innovatie daarmee vooruit te helpen”, zegt Mohsen Seifi, global programmadirecteur voor de AM activiteiten van ASTM International.

 

Back to top button