Manufacturers

UltiMaker lanceert S7: wat is er nieuw?

Eerste hardware lancering na fusie

Na de S3 en S5 komt de S7. Dat is de typeaanduiding van de nieuwe UltiMaker. De UltiMaker S7 is de eerste nieuwe 3D printer die het fusieconcern lanceert.


UltiMaker heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe 3D printer vastgehouden aan het concept van de S5, waarmee volgens het bedrijf inmiddels meer dan 25.000 klanten wereldwijd vertrouwd zijn. De verbeteringen zitten dan ook in een aantal nieuwe features, die door twee bètatesters uit de materiaalsector gewaardeerd worden.

Betere hechting eerste lag; optimaler heel bouwvolume benutten

Een van de vernieuwingen is het flexibele printbed, waardoor het uitnemen van een print gemakkelijker wordt.

Auto bed leveling

Een van de nieuwe features is dat het flexibele printbed het verwijderen van de prints vergemakkelijkt. De auto leveling functie van het printbed is verbeterd. Door de geavanceerdere nivellering van het platform hecht met name de eerste laag beter aan het bed, Iets dat igus, dat de UltiMaker S7 als een van de eersten heeft getest, is opgevallen. “We zagen dat het nieuwe bed leveling systeem op de S7 ons echt helpt bij het printen van zeer nauwkeurige onderdelen met de juiste mechanische eigenschappen met behulp van onze materialen,” aldus AM Development Engineer Niklas Eutebach van igus.  

Volume optimaal benutten

Qua volume is de S7 net zo groot als de S5: 330 bij 240 bij 300 mm. UltiMaker zegt wel dat het bouwvolume van de S7 optimaler benut kan worden door de verbeterde temperatuurregeling. Dit komt mede doordat de filters van de Air Manager nu volledig geïntegreerd zijn. Polymaker, producent van 3D print materialen, heeft de S7 eveneens al getest en is vooral de optimale benutting van het hele bouwvolume opgevallen. Polymaker heeft een matrijs voor de spoiler van een raceauto geprint met een carbon gevuld filament. “Dit onderdeel is ongeveer zo groot als je op de S7 kunt printen,” zegt Luke Taylor, Marketing Manager. “Het heeft enkele scherpe hoeken, dus ik dacht dat we de hechting op de nieuwe flexplate konden testen.” Hij is enthousiast over hoe het CoPa-materiaal zich gedraagt in de S7 als je echt grote onderdelen print.

Zes filamentrollen automatisch wisselen

In de S7 Pro Bundle kan de 3D printer gecombineerd worden met het UltiMaker Material Station. Hierin kan men tot zes spoelen filament opslaan onder gecontroleerde luchtvochtigheid. Het wisselen  van de spoelen gebeurt automatisch. De UltiMaker S7 is compatible met de meer dan 200 materialen uit het UltiMaker ecosysteem. Cura blijft de slicing software.

Back to top button