Manufacturers

Intech Additive Solutions toont 2e generatie iFusion 3D metaalprinter

Leverbaar samen met AMOptoMet software voor parametersettings

De Indiase fabrikant van 3D metaalprinters Intech Additive Solutions laat deze week op de Indiase beurs Imtex de tweede generatie van de iFusion 150. Deze Laser Powderbed Fusion machine kan geleverd worden met AMOptoMet, zelf ontwikkelde software voor het optimaliseren van de parameters voor een bepaalde legering.


Intech Additive Solutions is een aantal jaren geleden in het nieuws gekomen met deze specifieke software die de aandacht trok van DMG Mori. Dat was toen het enige product van Intech Additive Solutions. De Japans-Duitse machinebouwer, die vanaf 30 januari in Pfronten zelf een huisshow organiseert, heeft toen strategisch geïnvesteerd in het Indiase concern. Sindsdien maakt de machinebouwer deel uit van de raad van advies van Intech. Tijdens Formnext stond de iFusion op de stand van DMG Mori.

DMG Mori investeerde al eerder in Indiaas concern

3 laservermogens leverbaar

Nu worden dus alle schijnwerpers op de iFusion zelf gericht. Het is de opvolger van de 3D metaalprinter die Intech Additive Solutions in 2020 heeft gebouwd de iFusion SF1. De tweede generatie heeft verbeterde operationele veiligheid, vraagt minder tussenkomst door de operator, is compacter ontworpen en beschikt over vlinderkleppen met automatische controle voor filtervervanging zonder dat het systeem gestopt moet worden. De iFusion150 is uitgerust met een 500-watt laser. Deze kan vervangen worden door een 700W of 1000W laser. Het bouwvolume bedraagt 150mm x 180mm.

Eigen software voor end-to-end workflow

De iFusion150 wordt aangevuld met de bouwvoorbereidingssoftware AMBuilder, software voor de hele workflow in het end-to-end bouwvoorbereidingsproces. Een andere belangrijke toevoeging is de Parameter Optimization Software AMOptoMet. Hiermee kan men versneld parameterinstellingen berekenen en optimaliseren voor een bepaalde legering voor de Laser Powder Bed Fusion (LPBF) technologie.  Intech Additive Solutions, in 2012 opgericht, wil met de combinatie van software, de print hardware en oplossingen voor post-processing de adoptie van additive manufacturing versnellen.

Back to top button