Applications

BWT Alpine F1 team koopt 4 SLA 750 3D printers

Raceteam was eerder al bètatester voor snelle SLA printer van 3D Systems

Voor de miljoenen fans begint het nieuwe F1 seizoen pas dit weekend. Achter de schermen zijn de teams la lang bezig met de voorbereidingen. En zullen de nodige stukken zijn geprint. Het BWT Alpine F1 team heeft zelfs vier nieuwe SLA 3D printers gekocht, het nieuwe type SLA 750 van 3D Systems. Ongetwijfeld zijn er al veel testmodellen geprint voor de nieuwe A352 racewagen waarmee het team dit jaar deelneemt.


BWT Alpine F1 is een van de bètea testers van deze nieuwe SLA-printer geweest. In combinatie met het Accura Composite PIV materiaal 3D print het engineeringteam met name modellen voor windtunneltesten, naast kleine composietgereedschappen en mallen. Met name de snelheid die het team met de SLA 750 printers haalt, geeft de doorslag in de selectie van dit model, naast de nauwkeurigheid.

Sneller itereren voor windtunneltesten

SLA 750
De 4 snelle SLA printers van 3D Systems bij het BWT Alpine F1 team.

F1 team print 25.000 onderdelen per jaar

“We hebben de SLA 750 tijdens tests aan de tand gevoeld en de beste productkwaliteit bereikt die we tot nu toe op de markt hebben gezien, met een aanzienlijk hogere productiviteit. Daarom hebben we extra SLA 750-systemen aangeschaft om ons totaal op vier te brengen. We profiteren van de positieve impact die dit heeft op onze windtunneltesten, en krijgen onze innovatie sneller op de baan”, zegt Ben Mallock, plaatsvervangend hoofd aurodynamica bij BWT Alpine F1. Met de nieuwe 3D printers kan het team dit jaar 25.000 onderdelen printen. Het nieuwe SLA 750 model is uitgerust met de Sprint software voor het voorbereiden van een buildjob en het omzetten van CAD data naar een 3D print. Door de hoge productiviteit kan het team het gebruik van de windtunnel optimaliseren. Het Accura Comnposite PIV materiaal is ontwikkeld samen met het raceteam. De hogere nauwkeurigheid en de kortere werkvoorbereiding zijn twee voordelen van dit materiaal.

3D Systems heeft de SLA 750 een jaar geleden geïntroduceerd. Deze 3D printer is leverbaar met één of twee laserbronnen. Beide modellen hebben een bouwvolume van 750 bij 750 bij 550 mm en kunnen onderdelen tot 85 kg printen.

Back to top button