Materials

Verbatim sluit distributie-overeenkomst met Vink Kunststoffen

Verbatim heeft met Vink Kunststoffen een distributie-overeenkomst gesloten voor de distributie van de filamentlijn die het Japanse concern sinds een jaar op de markt brengt.

 

Verbatim is onderdeel van Mitsubishi Chemical Holdings Group, een wereldwijd opererende producent van kunststoffen. De stap naar het ontwikkelen van een eigen lijn filament voor 3D printers ligt dus voor de hand. Verleden jaar zijn de eerste producten op de markt gekomen. Het gaat om een PLA variant met een diameter van 1,75 en 3 mm en een ABS variant met een diameter van

Vink kunststoffen
Vink Kunststoffen gaat het filament van Verbatim distribueren.

1,75 mm. De productie van het filament vindt in Japan plaats. Verbatim zegt de productie zo goed onder controle te hebben dat het materiaal in zeer enge toleranties geproduceerd kan worden. Vink Kunststoffen is per direct distributeur voor de 3D printproducten van verbatim geworden.

 

Leidende positie opbouwen

Volgens Heidy van Amerongen, business unit manager 3D printen bij Vink Kunststoffen, onderstreept deze samenwerking nogmaals de ambities van de kunststofonderneming uit Didam. Onlangs maakte het bedrijf ook al bekend samen te gaan werken met Innofil3D, een Nederlandse producent van filament. Innofil3D is een spin-off van het Applied Polymer Innovations researchcentrum en ontwikkelt en produceert filament voor 3D printers. Onlangs is het bedrijf zelfstandig geworden. Vink richt zich met deze producten op de zakelijke markt en wil op het vlak van 3D printen een leidende positie opbouwen.

 

Back to top button