softwareTechnology

Netfabb Support Structures add-on: automatisch supportstructuren tekenen

Netfabb voegt een nieuwe functie toe aan de 6e generatie 3D printsoftware: automatisch genereren van supportstructuren. Het gaat om de nieuwe add-on Netfabb Support Structures voor de Professional 6 suite. Er zijn twee versies beschikbaar: één voor DLP-printers, de andere versie voor lasersmeltmachines, stereolithografie printers en FDM-machines.

 

Automatisch maar geen blackbox

Supportstructuren plaatsen in een model voor 3D printen kan een tijdrovend karwei zijn. Toch willen veel engineers geen black box oplossingen. Netfabb houdt daar rekening mee. Ondanks dat de ondersteuningsstructuren automatisch worden gegenereerd, kan de gebruiker uit drie types kiezen en zijn daarnaast nog veel parameters instelbaar.

 

Drie type supportstructuur

De keuze is afhankelijk van het ontwerp. Netfabb biedt de keuze tussen een staaf support, een ondersteuning met een vol volume of een dunne lijnstructuur. Je kunt in één model meerdere supportstructuren combineren, zodat je voor elke positie de beste oplossing kunt kiezen. Ook kun je de polyline structuur, bestaande uit vele dunne lijnen, eenvoudig met enkele muisklikken wijzigen in een dikkere of dunnere wand die het product ondersteunt.

 

Netfabb Support Structures
Met de nieuwe add-on voor Professional 6 Suite maakt Netfabb het aanbrengen van supportstructuren voor verschillende typen 3D printers eenvoudiger.

 

Analysetool detecteert noodzaak support

Een belangrijk onderdeel van de add-on is de analysetool die automatisch bepaalt waar het onderdeel ondersteund moet worden. Daarom levert Netfabb twee versies van deze add-on. Niet elke 3D printtechnologie heeft dezelfde support nodig. Netfabb DLP Support Structures is bedoeld voor producten die met een DLP-printer worden geprint. Netfabb Enhanced Support Structures is bedoeld voor de andere groep professionele 3D printers, zoals de SLM-printers, FDM-printers en SLA-printers.

 

3S: complexe structuren

Netfabb heeft daarnaast de add-on Netfabb Selective Space Structures (3S) uitgebracht. Dit maakt het creëren van complexe structuren op basis van een solid eenvoudig. De software vertaalt een solid in enkele seconden in een structuur waarmee je het potentieel van 3D printen maximaal benut, namelijk gewichtsbesparing met behoudt van sterkte eigenschappen. Ulf Lindhe, directeur business development, denkt dat de Professional 6 suite de potentie heeft om juist in deze tijd het 3D printen naar het niveau van volumeproductie te tillen. Risico reductie, gebruiksgemak, proceszekerheid en tijdbesparing zijn daarbij de sleutelwoorden.

Back to top button